Marokkolainen lammas-perunasoselaatikko
Muhevan makuinen lammas-perunasoselaatikko maustetaan marokkolaisen keittiön hedelmillä ja mausteilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Lammaspata:
- 1 kg luutonta karitsan tai lampaan paistia tai lapaa
- 1 ½ rkl voita ja öljyä
- 2 tl hienoa merisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 3 dl vettä
- 2 dl puna- tai valkoviiniä
- 1 kana- tai lihaliemikuutio
- ½ dl tomaattisosetta
- 1 rkl juustokuminan siemeniä
- 1 rkl harissatahnaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 100 g kuivattuja aprikooseja
- 1 ½ dl kivettömiä, vihreitä oliiveja
Perunasose:
- 1,2 kg jauhoisia perunoita
- 50 g voita
- n. 4 dl maitoa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolainen lammas-perunasoselaatikko