Reseptit
yli 60 min
6

Marokkolainen lammas-perunasoselaatikko

Muhevan makuinen lammas-perunasoselaatikko maustetaan marokkolaisen keittiön hedelmillä ja mausteilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lammaspata:

1 kg luutonta karitsan tai lampaan paistia tai lapaa
1 1/2 rkl voita ja öljyä
2 tl hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
4-6 valkosipulinkynttä
3 dl vettä
2 dl puna- tai valkoviiniä
1 kana- tai lihaliemikuutio
1/2 dl tomaattisosetta
1 rkl juustokuminan siemeniä
1 rkl harissatahnaa
1 rkl fariinisokeria
100 g kuivattuja aprikooseja
1 1/2 dl kivettömiä, vihreitä oliiveja

Perunasose:

1,2 kg jauhoisia perunoita
50 g voita
n. 4 dl maitoa

Valmistusohje

1. Poista lihan pinnalta kalvot ja suurin osa rasvasta. Leikkaa lihat reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa, muutamassa erässä. Mausta 2 tl suolaa ja mustapippurilla ja siirrä lihat pataan. Lisää pataan 4-6 kuorittua valkosipulinkynttä, 3 dl vettä sekä 2 dl puna- tai valkoviini. Murenna joukkoon 1 kana- tai lihaliemikuutio, 1/2 dl tomaattisosetta sekä 1 rkl juustokuminansiemeniä, 1 rkl harissatahnaa ja 1 rkl fariinisokeria.

2. Kypsennä ensin 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, jotta liemi kiehuu kunnolla. Laske lämpötila 150 asteeseen, peitä kannella ja jatka kypsentämistä vielä 2 tuntia. Lisää 100 g kuivattuja aprikooseja ja 1 1/2 dl kivettömiä, vihreitä oliiveja puoli tuntia ennen kypsennyksen päättymistä.

3. Kuori ja paloittele 1,2 kg perunoita. Keitä suolalla maustetussa vedessä täysin pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Valuta perunat, lisää 50 g voita ja noin 4 dl maitoa ja vatkaa pehmeäksi soseeksi.

4. Nosta lammaspata uunista ja kuumenna uunin grillivastukset täysille. Levitä lammaspadan päälle perunasose ja gratinoi pataa kuumassa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Lue myös: Laiskan kokin pelastus – perunasoselaatikko ja neljä muuta helppoa vuokaruokaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marokkolainen lammas-perunasoselaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X