jauheliha-papu-perunasosevuoka

Laiskan kokin pelastus – perunasoselaatikko ja neljä muuta helppoa vuokaruokaa

Erilaiset vuokaruoat ovat täydellistä viikonloppuruokaa ja maistuvat myös kiireettöminä arki-iltoina. Ruoka muhii uunissa kuin itsekseen ja aikaa vapautuu muuhun puuhasteluun tai ihan vain oleiluun. Jos teet kerralla oikein ison satsin, syötävää riittää pariksikin päiväksi. Vuokaruoat kun maistuvat hyvältä myös uudelleen lämmitettynä.

Tässä saattaa olla perheesi uusi arkiruokasuosikki. Tuhti jauhelihakastike muhii meheväksi juustoisen perunamuusin alla. Jauheliha-papu-perunasosevuoka valmistuu nopeasti, kun teet kastikkeen ja perunamuusin valmiiksi jo edellisenä iltana ja nostat laatikon uuniin vasta seuraavana päivänä.

Punajuuri_tattarivuoka

Onko tattari jo tuttu? Tattari eli viljatatar on tatarkasveihin kuuluva kasvi, jonka proteiinipitoisia siemeniä käytetään viljan tapaan ruoanlaitossa. Tutustumisen tattariin voi aloittaa vaikka tästä vuohenjuuston mehevöittämästä glutenittomasta punajuuri-tattarivuoasta. Maukas kasvisruoka valmistuu helposti myös arki-iltana, sillä ainekset tarvitsee vain latoa vuokaan ja nostaa sitten uuniin muhimaan.

pesto-munakoisovuoka

Taivaallinen pesto-munakoisovuoka vie kielen mennessään. Munakoisoviipaleiden väliin kerrostetaan pinaattista jauhelihakastiketta. Pesto-kermakastike, juustokuorrute ja pinnalle viipaloidut oliivit tekevät tästä uuniruoasta herkkua.

Halloumi-juuresvuoka

Tämän helpon halloumi-juuresvuoan vaikein vaihe taitaa olla odottaminen, sillä sen eteen ei juuri muuta tarvitse tehdä kuin pilkkoa ainekset uunivuokaan ja odotella herkkuruoan valmistumista. Valitse juurekset mielitekojesi mukaan. Uunissa makeaksi paahduttuaan ne ovat mainio makupari suolaiselle juustolle.

rapu-kuha-perunasoselaatikko

Rapu-kuha-perunasoselaatikko on täydellinen viikonloppuruoka, jota kelpaa tarjota yllätysvieraillekin. Höyryävän kuuman perunasoseen alta paljastuu kermainen kalakastike.

Myös nämä ruoat valmistuvat näppärästi uunivuoassa:

kaalilaatikko

Kaalilaatikko

munakoisovuoka

Munakoisovuoka

jauheliha-punajuurivuoka

Jauheliha-punajuurivuoka

Ruoka.fi: Omenainen hirvikiusaus

Keskustelu

Vähän parempi ”uunitettu perunasoselaatikko”. Hyvä ja helppo parempi arkiruoka.

Uunitettu perunasoselaatikko.

Kuoritaan jauhoiset perunat, pilkotaan lohkoiksi ja keitetään kypsiksi pienessä määrässä suolatonta vettä ja soseutetaan keittoveteen. Soseen tulee olla notkeahkoa puuroa. Lisätään tarvittaessa lämmintä vettä.
Sose jäähdytetään 70 asteiseksi ja lisätää jauhoa 1 reilu ruokalusikallinen kiloon perunoita.

Sose uunitetaan 80 asteisessa uunissa 3 tuntia.

Uunitettuun soseeseen lisätään suola ja voita sekä maitoa niin että muodostuu sakeahko vellimäinen sose. Voidaan maustaa, mutta silloin saattaa peittyä uunituksen aikana syntyneet maut. Maustamattomana monien mielestä parasta.

Sose laitetaan uunivuokaan. Pinnalle ripotellaan voinokareita ja voidaan myös ripotella korppujauhoa.
Sose paistetaan 140-170 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Paistamisen voi aloittaa 170 asteessa ja kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, niin uunin lämmön voi alentaa 140 asteeseen kuplimisen hillitsemiseksi.

Kommentoi juttua: Laiskan kokin pelastus – perunasoselaatikko ja neljä muuta helppoa vuokaruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X