Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Mausteinen kreikkalaistyyppinen leipä

Mausteinen kreikkalaistyyppinen leipä on runsas ja ruokaisa sarvi, joka täytetään keitetyillä kananmunilla, fetajuustolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, paprikalla ja oliiveilla. Kreikkalainen täytetty leipä on ateria sellaisenaankin, mutta maistuu myös keiton kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kuumaa vettä
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 kananmunaa
½ dl öljyä
10 dl hiivaleipäjauhoja
Mainos

täyte:

4 keitettyä kananmunaa
200 g fetajuustoa
pala purjoa tai muutama kevätsipuli
1 vihreä paprika
1 rkl öljyä
1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
nippu persilijaa
noin 20 kpl kivettömiä mustia oliiveja
2 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

1. Sekoita kiehautettu vesi ja huoneenlämpöinen jogurtti. Liuota hiiva jogurttiin ja lisää joukkoon muut ainekset. Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota vedottomassa
paikassa liinalla peitettynä puolisen tuntia.

2. Valmista täyte. Hienonna kovaksi keitetyt kananmunat jjuusto haarukalla. Silppua sipuli ja paprika ja kuullota ne öljyssä pannulla. Silppua muut ainekset ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri rullaksi. Taivuta käärö sarveksi ja tee pintaan viiltoja, jotka voit koristaa laakerinlehdillä. Voit myös voidella sarven kananmunalla ja ripottaa pinnalle unikon tai seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Täytteeseen voi käyttää myös ilmakuivattua kinkkua tai muita juustoja ja kasviksia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteinen kreikkalaistyyppinen leipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X