Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Feta-filonyytit

Feta-filonyytit valmistuvat kourallisesta raaka-aineita. Superhelpot suolapalat maistuvat kuplivan kanssa missä tahansa juhlissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Feta-filonyytit

  • 500 g filotaikinaa (pakaste)
  • 400 g fetajuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl mustia seesaminsiemeniä

Paprikakastike

  • 1 tlk (500/360 g) kokonaisia grillattuja paprikoita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Feta-filonyytit valmistuvat helposti näin:

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista paprikakastike maustumaan. Valuta paprikat. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Laita kasvikset monitoimikoneen kulhoon ja lisää 1 rkl hunajaa sekä mausteet. Soseuta sileäksi kastikkeeksi. Lisää hunajaa tarvittaessa.
  3. Ota fetajuustot pakkauksistaan ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa fetalevyt 8 palaan.
feta-filonyytit vaihe1

4. Avaa filotaikinarulla ja ota yksi taikina-arkki työpöydälle. Leikkaa filotaikina-arkki veitsellä tai saksilla nauhoiksi. Pidä lopputaikina kostean pyyhkeen alla, jotta se ei kuivu.

feta-filonyytit vaihe2

5. Taita arkki löyhästi kahtia ja leikkaa noin 7 sentin levyisiksi nauhoiksi. Leikkaa nauhat kahteen palaan. Ota yksi taikinanauha ja laita fetajuustopala nauhan päätyyn. Käännä vasemmanpuoleinen taikinareuna fetapalan päälle. Voitele taikinanauha öljyllä ja käännä oikeanpuoleinen taikinareuna fetapalan päälle.

feta-filonyytit vaihe3

6. Voitele vielä taikina koko matkalta öljyllä. Rullaa fetapalaa samalla filotaikinaan käärien. Leikkaa pois ylimääräinen taikina ja laita nyytti leivinapaperin päälle uunipellille taikinasauma alaspäin. Valmista loput fetapalat samoin.

7. Voitele nyytit öljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa 10 – 13 minuuttia, kunnes pinta kauniin ruskea ja rapea.

8. Valuta pinnalle hunajaa ja työnnä cocktailtikut nyytteihin. Tarjoa feta-filonyytit paprikakastikkeen ja viikuna-bellinin kanssa.

Vinkki! Filotaikinaa jää yli ohjeesta yli. Sen voi kääriä tiukasti muovikelmuun ja laittaa takaisin pakkaukseen. Filotaikina säilyy jääkaapissa viikon verran.

feta-filonyytit
Feta-filonyytit valmistuvat hetkessä. Paloittele feta pieniksi kuutioiksi ja kääri filotaikinaan.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2023.

Lue myös Anna.fi: Marokkolaiset fetapasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-filonyytit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.