Mehevä aprikoosikakku

Mehevä aprikoosikakku 

60+
min
10 annosta
yli 60 min
Marokkolainen aprikoosikakku on tiivis, makea, mehevä ja säilyvä. Tarjoa sen kanssa sitruunaista ker­mavaahtoa.

Ainekset

APRIKOOSIEN MARINOINTILIEMI:

200 g aprikooseja
2 dl vettä
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl sitruunamehua

Taikina:

150 g voita
2 dl vaaleaa ruokosokeria
2 kananmunaa
1/2 sitruuanan raastettu kuori
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl mantelijauhetta

Valmistusohje

1. Keitä hedelmille sitruunainen marinadi edellisenä päivänä. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja maustua seuraavaan päivään.

2. Siivilöi aprikoosit liemestään ja säästä liemi. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle (22 cm) ja rasvaa pohjapaperi kevyesti. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Raasta sitruunan kuori.

3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunan kuoriraaste, jauhot ja mantelijauhe. Sekoita.

4. Lado siivilässä valuneet aprikoosit vuoan pohjalle ja lusikoi taikina hedelmien päälle. Tasoita pinta ja paista kakkua uunissa 175 asteessa noin tunti.

5. Kaada kuuman kakun päälle vuokaan desilitra hedelmien marinointilientä ja anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään. Tarjoa kakun kanssa sitruunankuoriraasteella ja tilkkasella marinointilientä maustettua kermavaahtoa tai mascarponea. Tarjoa jäljelle jäänyt liemi kastikkeena.

Resepti on julkiastu Kotiliedessä 25/16.

Lisää kahvikakkuja joulunaikaan:

englantilainen-hedelmakakku

Englantilainen hedelmäkakku

Sitruunakakku pistaasipähkinöillä

Sitruunakakku ja jogurttikastike

karpalo-valkosuklaakakku

Karpalo-valkosuklaakakku

Ruoka.fi: Suklaa-aprikoosibrownie

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
14.11.2017
Marja Malinen
Kristiina Kurronen / Otavamedia