Marokkolainen aprikoosikakku on tiivis, makea, mehevä ja säilyvä. Tarjoa sen kanssa sitruunaista kermavaahtoa.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta
Ainekset
APRIKOOSIEN MARINOINTILIEMI:
200 g
aprikooseja
2 dl
vettä
1 dl
vaaleaa siirappia
1 dl
sitruunamehua
Taikina:
150 g
voita
2 dl
vaaleaa ruokosokeria
2
kananmunaa
½
sitruuanan raastettu kuori
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
mantelijauhetta
Valmistusohje
1. Keitä hedelmille sitruunainen marinadi edellisenä päivänä. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja maustua seuraavaan päivään.
3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunan kuoriraaste, jauhot ja mantelijauhe. Sekoita.
4. Lado siivilässä valuneet aprikoosit vuoan pohjalle ja lusikoi taikina hedelmien päälle. Tasoita pinta ja paista kakkua uunissa 175 asteessa noin tunti.
5. Kaada kuuman kakun päälle vuokaan desilitra hedelmien marinointilientä ja anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään. Tarjoa kakun kanssa sitruunankuoriraasteella ja tilkkasella marinointilientä maustettua kermavaahtoa tai mascarponea. Tarjoa jäljelle jäänyt liemi kastikkeena.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mehevä aprikoosikakku