Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Karpalo-valkosuklaakakku

Kirpeät karpalot saavat kahvikakussa seurakseen makeaa valkosuklaata, maustamatonta jogurttia ja raikasta appelsiinia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
100 g valkosuklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl maustamatonta jogurttia
2 dl pakastekarpaloita

Vuokaan

voita tai margariinia
korppujauhoja

Pinnalle

3 dl tomusokeria
noin 4 rkl appelsiinimehua

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan pieniksi rouhitun valkosuklaan, appelsiininkuoriraasteen ja jogurtin kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset karpalot.

3. Valuta taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (n. 1,8 l). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakku huolella.

4. Sekoita tomusokerista ja appelsiinimehusta notkea kuorrute ja valuta jäähtyneen kakun pinnalle koristeraidoiksi.

Lisää meheviä kahvikakkuja:
Tuovin suklaakakku
Portviini-taatelikakku
Punssikakku
Ruoka.fi: Luumuinen maustekakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karpalo-valkosuklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X