Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehevä mustikkapiirakka

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mehevä mustikkapiirakka

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl levinjauhetta

Täyte

  • 5 dl mustikoita
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • puolen sitruunan mehu tai ½ dl vettä
  • 1 rkl perunajauhoja

Murupinta

  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita

Valmistusohje

Mehevä ustikkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Mittaa mustikkatäytteen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Anna jäähtyä.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina piirakkavuokaan tai pieniin keraamisiin vuokiin. Lusikoi mustikkatäyte vuokaan.

3. Paista mehevä mustikkapiirakka 175-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia, pieniä piirakoita 10 minuuttia.

4. Nypi mustikkapiirakan pinnalle tulevat ainekset muruseokseksi ja ripottele piirakan pinnalle.

5. Paista noin 10 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka jäätelön kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehevä mustikkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.