Mehevä mustikkapiirakka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mehevä mustikkapiirakka
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl ruokosokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl levinjauhetta
Täyte
- 5 dl mustikoita
- 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
- puolen sitruunan mehu tai ½ dl vettä
- 1 rkl perunajauhoja
Murupinta
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
Valmistusohje
Mehevä ustikkapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Mittaa mustikkatäytteen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina piirakkavuokaan tai pieniin keraamisiin vuokiin. Lusikoi mustikkatäyte vuokaan.
3. Paista mehevä mustikkapiirakka 175-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia, pieniä piirakoita 10 minuuttia.
4. Nypi mustikkapiirakan pinnalle tulevat ainekset muruseokseksi ja ripottele piirakan pinnalle.
5. Paista noin 10 minuuttia. Tarjoa mustikkapiirakka jäätelön kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mehevä mustikkapiirakka