Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Meloni-fetasalaatti

Meloni-fetasalaatti on raikas lisä nuotioruoille. Salaatti sopii hyvin myös pitaleipien täytteeksi. Salaatti kannattaa esivalmistella kotona, jos kokkaat retkipaikan grillinuotiolla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Meloni-fetasalaatti

  • ½ limelon- tai galia-meloni
  • 2 avomaankurkkua
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 200 g fetajuustoa suolavedessä
  • ¼ tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

Meloni-fetasalaatti tehdään helposti näin:

  1. Ota puolikas limelon- tai galia-meloni. Poista melonista kuori ja siemenet. Pilko meloni ja kaksi kevyesti kuorittua avomaankurkkua. Pilko yksi vihreä paprika ja kuorittu pieni punasipuli. Sekoita kasvikset.
  2. Lisää kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä, 1/4 teelusikallinen suolaa, 1/4 teelusikallinen mustapippuria  ja yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä. Nostele ainekset kevyesti sekaisin.
  3. Valuta yksi paketti fetajuustoa ja ripottele pinnalle kevyesti oreganoa. Nosta feta salaatin pinnalle tarjolle tuotaessa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.

Lue myös: Sikke Sumarin kurkku-fetasalaatti ja piparjuurikastike

Lue myös Anna.fi: Grillattu feta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Meloni-fetasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.