
Meloni-fetasalaatti
Meloni-fetasalaatti on raikas lisä nuotioruoille. Salaatti sopii hyvin myös pitaleipien täytteeksi. Salaatti kannattaa esivalmistella kotona, jos kokkaat retkipaikan grillinuotiolla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
Meloni-fetasalaatti
- ½ limelon- tai galia-meloni
- 2 avomaankurkkua
- 1 vihreä paprika
- 1 pieni punasipuli
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 200 g fetajuustoa suolavedessä
- ¼ tl kuivattua oreganoa
Valmistusohje
Meloni-fetasalaatti tehdään helposti näin:
- Ota puolikas limelon- tai galia-meloni. Poista melonista kuori ja siemenet. Pilko meloni ja kaksi kevyesti kuorittua avomaankurkkua. Pilko yksi vihreä paprika ja kuorittu pieni punasipuli. Sekoita kasvikset.
- Lisää kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä, 1/4 teelusikallinen suolaa, 1/4 teelusikallinen mustapippuria ja yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä. Nostele ainekset kevyesti sekaisin.
- Valuta yksi paketti fetajuustoa ja ripottele pinnalle kevyesti oreganoa. Nosta feta salaatin pinnalle tarjolle tuotaessa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.
Lue myös: Sikke Sumarin kurkku-fetasalaatti ja piparjuurikastike
Lue myös Anna.fi: Grillattu feta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Meloni-fetasalaatti