Reseptit
yli 60 min

Minttusima

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250 g ruokosokeria
250 g taloussokeria
5 limettiä tai
2 sitruunaa
1 nippu tuoretta minttua
herneen kokoinen pala hiivaa

Pulloihin:

sokeria ja rusinoita

Valmistusohje

 

  • 5 litraa
  • Valmistusaika 4 vrk

1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää sokeri ja hyvin pestyjen hedelmien kuori sekä huuhdotut mintunoksat.

2. Kaada joukkoon loppu vesi ja sitruunoiden puristettu mehu. Anna jäähtyä. Liota hiivanokare jäähtyneeseen simatilkkaan ja lisää liemi simaan. Peitä kevyellä kannella ja anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

3. Siivilöi sima. Ota esille riittävä määrä puhtaita pulloja tai lasitölkkejä. Lapa jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja pari rusinaa. Kaada siivilöity sima pulloihin ja anna juoman käydä huoneenlämmössä vielä vuorokausi. Siirrä pullot jääkaappiin ja anna juoman valmistua vielä pari päivää ennen nauttimista.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Minttusima

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X