New Orleansista kotoisin olevaan amerikkalaiseen muffulettaan eli täytettyyn leipään saa eri täytteillä luotua vaikka minkälaisia makukokonaisuuksia.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12 annosta
Ainekset
1
pyöreä sekaleipä
Täyte:
2
keltaista paprikaa
250 g
portobellosieniä tai jumbokokoisia herkkusieniä
1 rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
1
punasipuli
2
pihvitomaattia
300 g
kiinteää mozzarellajuustoa
1 ½ dl
punaista pestoa
150 g
ohutta kalkkunaleikettä
1 ruukku
basilikaa
Valmistusohje
1. Valmista ensin täytteen paprikat. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Nosta uunipellille kuoripuoli ylöspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Nosta ja sulje paprikat muovipussiin. Anna jäähtyä ja kuori.
2. Leikkaa leipä vaakasuorassa kahteen osaan. Koverra molemmat leivänpuolikkaat varovaisesti sahalaitaisella veitsellä niin, että saat pehmeät sisäpalat mahdollisimman kokonaisina, jättäen reunoille noin 1,5 cm leipää.
3. Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää öljy ja anna sienien saada vähän väriä. Mausta. Kuori ja viipaloi punasipuli mandoliinilla ohuiksi renkaiksi. Viipaloi tomaatit ja mozzarellat.
4. Jaa kummankin leivän pohjalle tomaattiviipaleet ja levitä päälle pestokastike. Lisää päälle sipulinrenkaat, halkaistut paprikalohkot ja sienet. Viipaloi varovasti koverrettu sisusleipä ja levitä puolet viipaleista pohjaleivän päälle. Nosta molempien leipien päälle reilu puolet mozzarella- ja kalkkunaviipaleista sekä basilikanlehdistä. Levitä loput mozzarella- ja kalkkunaviipaleista sekä basilikanlehdistä kansileivän päälle ja nosta päälle loput leipäviipaleista. Paina täytteitä leipä- viipaleiden avulla kiinni toisiinsa.
5. Nosta leivän puoliskot vastakkain. Kääri leipä huolella kelmuun ja nosta päälle kunnon paino. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista. Leikkaa leipä sektoreittain annospaloiksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Muffuletta eli täytetty kokonainen leipä