Reseptit
yli 60 min
20

Paahdettu kurpitsatahna

Erilaiset dipit ja tahnat maistuvat niin arkena kuin illanistujaisissa ja buffetpöydissä. Paahdetussa kurpitsatahnassa on ripaus Lähi-idän eksotiikkaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paahdettu kurpitsatahna:

2 myskikurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua suolaan säilöttyä sitruunaa (tai 2 tl sitruunankuorta)
1 1/2 dl oliiviöljyä
2 tl kanelia
2 tl suolaa
4 rkl vaaleaa tahinia
1 dl turkkilaista jogurttia

Koristeluun:

paahdettuja kurpitsansiemeniä
3 rkl seesaminsiemeniä (mustia ja val­koisia)
2 rkl taatelisiirappia tai hunajaa
1 nippu tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Halkaise 2 myskikurpitsaa pituussuunnassa kahtia. Poista siemenet. Paahda siemenet ja säästä ne koristeluun. Asettele kurpitsat leikkauspinta alaspäin leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes kurpitsa on täysin paahtunut ja pehmeä. Anna jäähtyä.

2. Kuori jäähtynyt kurpitsa, pilko se suoraan tehosekoittimeen. Lisää myös 2 valkosipulinkynttä ja 2 rkl hienonnettua suolaan säilöttyä sitruunaa. Käynnistä kone ja lisää 1 1/2 dl oliiviöljyä hitaasti koneen käydessä. Lusikoi tahna sekoituskulhoon ja lisää 2 tl kanelia,2 tl  suolaa, 4 rkl  vaaleaa tahinia ja 1 dl turkkilaista jogurtti. Sekoita hyvin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavan päivään.

3. Koristele tahna paahdetuilla kurpitsansiemenillä, 3 rkl seesaminsiemeniä, 2 rkl taatelisiirappia tai hunajaa skä tuoreella korianterilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.

Katso myös:

Tahnat, dipit ja kastikkeet – näillä ohjeilla saat ruokaasi hetkessä uutta makua

Anna.fi/Ruoka: 7 x dippi bataattiranskalaisille: helpot ja nopeat reseptit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettu kurpitsatahna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X