Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Muikkupelti

Muikkupelti on helppo ja hauska muikkuruoka. Rapsakat muikut saavat rapeutensa pankokorppujauhosta. Perunat ja muikut kuuluvat yhteen. Käytä Puikuloita, ne ovat perunalajikkeiden aatelia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Muikkupelti

500 g perunoita (Puikula)
1 rkl öljyä
1 tl hiutalesuolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
500 g puhkottuja ja perattuja muikkuja
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
3–4 rkl pankojauhoja

Sinappikermaviilikastike

200 g kevytkermaviiliä
2 tl dijoninsinappia
1 tl hunajaa
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Lisäksi

sitruunalohkoja

Valmistusohje

  1.  Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista perunoita 200 asteessa ensin 20 minuuttia.
  2. Pyyhi muikut puhtaiksi ja mausta ne suolla sekä pippurilla. Levitä muikut perunoiden päälle pellille ja ripottele muikkujen pinnalle pankojauhoja. Jatka muikkupellin paistamista vielä 15 minuuttia.
  3. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset yhteen.
  4. Tarjoile muikkupelti kastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.

Katso myös: Paistetut muikut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kira Åkerströmin muikkutortillat Amerikan malliin

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Muikkupelti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X