Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muikkupelti

Muikkupelti on helppo ja hauska muikkuruoka. Rapsakat muikut saavat rapeutensa pankokorppujauhosta. Perunat ja muikut kuuluvat yhteen. Käytä Puikuloita, ne ovat perunalajikkeiden aatelia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Muikkupelti

  • 500 g perunoita (Puikula)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 500 g puhkottuja ja perattuja muikkuja
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 3–4 rkl pankojauhoja

Sinappikermaviilikastike

  • 200 g kevytkermaviiliä
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1 tl hunajaa
  • pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

Muikkupelti tehdään helposti näin:

  1.  Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista perunoita 200 asteessa ensin 20 minuuttia.
  2. Pyyhi muikut puhtaiksi ja mausta ne suolla sekä pippurilla. Levitä muikut perunoiden päälle pellille ja ripottele muikkujen pinnalle pankojauhoja. Jatka muikkupellin paistamista vielä 15 minuuttia.
  3. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset yhteen.
  4. Tarjoile muikkupelti kastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.

Katso myös: Paistetut muikut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kira Åkerströmin muikkutortillat Amerikan malliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Muikkupelti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.