![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2020/01/4416958.jpg?s=08331f8d2638a1b781d4cf0b86f1561e&fit=crop)
Muikkupelti
Muikkupelti on helppo ja hauska muikkuruoka. Rapsakat muikut saavat rapeutensa pankokorppujauhosta. Perunat ja muikut kuuluvat yhteen. Käytä Puikuloita, ne ovat perunalajikkeiden aatelia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Muikkupelti
- 500 g perunoita (Puikula)
- 1 rkl öljyä
- 1 tl hiutalesuolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 500 g puhkottuja ja perattuja muikkuja
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 3–4 rkl pankojauhoja
Sinappikermaviilikastike
- 200 g kevytkermaviiliä
- 2 tl dijoninsinappia
- 1 tl hunajaa
- pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
Lisäksi
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
Muikkupelti tehdään helposti näin:
- Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista perunoita 200 asteessa ensin 20 minuuttia.
- Pyyhi muikut puhtaiksi ja mausta ne suolla sekä pippurilla. Levitä muikut perunoiden päälle pellille ja ripottele muikkujen pinnalle pankojauhoja. Jatka muikkupellin paistamista vielä 15 minuuttia.
- Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset yhteen.
- Tarjoile muikkupelti kastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.
Katso myös: Paistetut muikut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kira Åkerströmin muikkutortillat Amerikan malliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Muikkupelti