Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paistetut muikut

Milloin viimeksi teit paistettuja muikkuja? Paistetut muikut on nopea, helppo ja herkullinen kalaruoka. Ruisjauhoissa pyöritellyt, voissa paistetut muikut kaipaavat seurakseen ainoastaan perunamuusia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Paistetut muikut:

  • 600 g muikkuja (400 g perattuina)
  • 1 dl karkeita ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa

Paistamiseen:

  • voita

Valmistusohje

Paistetut muikut tehdään helposti näin:

1. Perkaa muikut. Sekoita lautasella suola ruisjauhoihin.

2. Kierittele muikut ruisjauhoissa. Jauhot tarttuvat paremmin, jos muikut voi kastaa ensin maitoon tai vatkattuun munaan.

3. Paista muikut voissa rapeiksi ja kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoile paistetut muikut esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Katso myös: Arjen ruokaklassikot: Paistetut muikut ja muut muikkuherkut

Katso myös Anna.fi/ruoka: Halstrattu yrttiahven

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paistetut muikut

mirja barbey-lallia

mistä olette saaneet nuo mehevät muikut?
Onko niitä saatavissa muualla euroopassa?

kiitos tiedosta etukäteen

Muikku

On joo saatavilla

Syökää silakkaa

Muuten hyvä, mutta muikkujen tilalle silakat.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.