Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muikkutacot

Muikkutacot tehdään kotimaisista raaka-aineista. Perunarieska toimii mainiosti tacon pohjana. Täytteeksi ladotaan savumuikkuja, pikkelivihanneksia, tillimajoneesia ja rapeaa salaattia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Muikkutacot

  • 2 prk (à 240–270 g) savumuikkuja öljyssä
  • 8 perunarieskaa (esim. Kanniston leipomon)
  • 8 isoa salaatinlehteä
  • ½ sitruunaa lohkoina

Pikkelöidyt vihannekset

  • 1 nippu retiisiä
  • 4 avomaankurkkua
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tillimajoneesi

  • 1 nippu tilliä
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl sinappia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Muikkutacot tehdään helposti näin:

1. Tee majoneesi. Hienonna yksi nippu tilliä karkeasti. Laita sauvasekoittimen pitkulaiseen muovikulhoon kaksi desilitraa rypsiöljyä ja riko joukkoon yksi kananmuna. Ripot­tele päälle tillit. Laske sauvasekoitin varovasti purkkiin niin, että se osuu pohjaan ja muna jää sauvan terien sisään. Käynnistä sauvasekoitin vasta nyt ja nosta hitaasti ylös päin koneen käydessä. Majoneesi valmis­tuu sekunneissa. Mausta majoneesi yhdellä teelusikallisella sinappia, 1/4 teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella rouhittua mustapippuria.

2. Valuta kaksi purkkia savumuikkuja öljystä.

3. Sekoita pikapikkelineste eli 1/4 desilitraa valkoviinietikkaa, 1/2 dl vettä, kaksi teelusikallista sokeria, yksi teelusikallinen suolaa ja viipa­loi neljä avomaankurkkua sekä yksi nippu retiisiä nesteen jouk­koon purkkiin. Sekoittele vähän tai ravista, jos purkissa on kansi.

4. Kokoa muikkutacot niin, että laitat perunarieskan pohjalle vähän majonee­sia, päälle salaattia, muikkuja ja pikkelivihanneksia. Lusikoi päälle vielä majoneesia. Tarjoa lisänä sit­ruunalohkoja.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2021.

Lue myös: Arjen ruokaklassikot: Paistetut muikut ja muut muikkuherkut

Lue myös Anna.fi: Mehevät lohitacot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Muikkutacot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.