Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakaskääryle

Munakaskääryle valmistuu kätevästi uunissa. Tämä munakaskääryle tehdään kääretortun tapaan. Täytteeksi sopivat vaikkapa jauheliha, kinkku tai juusto.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Munakaskääryle:

  • 6 kpl kananmunaa
  • 1 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 0,25-0,5 tl yrttisuolaa
  • 150 g pakastepinaattia (tai tuoretta pinaattia tai nokkosia)

Valmistusohje

Munakaskääryle tehdään näin:

Munakaskääryle muuntuu täytteitä vaihtelemalla moneksi. Munakasrullaan voi käyttää jääkaapin tähteet tai edellispäivän perunat, sienisoossin jämät tai juustonkannikat.

  1. Vatkaa kananmunat. Lisää jauhot, maito, yrttisuolaa, keitetty, valutettu tai vain sulatettu pakastepinaatti (tai vastaava määrä ryöpättyä, hienoksi hakattua nokkosta).
  2. Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle. Kypsennä 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes munakas hyytyy.
  3. Anna levyn hetken jäähtyä ja tarkista, että munakaslevy irtoaa leivinpaperista. Voit kumota levyn toiselle paperille. Jos tarjoat kääryleen kylmänä, anna levyn jäähtyä ennen täyttämistä.
  4. Levitä munakaslevylle täytettä (esim. jauheliha-, kirjolohi- tai juustotäytettä) ja kiedo rullaksi kääretortun tapaan siten, että saumakohta jää kääryleen alle. Tarjoa heti tai peitä leivinpaperilla tai kelmulla. Munakaskääryle säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin syntyy mehevä munakas: 36 ruokaisaa ja herkullista munakasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakaskääryle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.