Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhelihatäyte basilikalettuihin

Jauhelihatäyte suolaisiin lettuihin valmistuu tällä ohjeella nopeasti ja helposti. Täytetyt letut maistuvat iltapalana tai huikopalana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Jauhelihatäyte suolaisiin lettuihin

  • 400 g jauhelihaa
  • 100-200 g herkkusieniä (tai metsäsieniä)
  • 1-3 valkosipulin kynttä
  • soijakastiketta
  • mustapippuria
  • 1 tölkki tomaattimurskaa (400 g)
  • oreganoa tai persiljaa
  • (pala purjoa tai 2 porkkanaa)
  • (1 pussi maissia)

Valmistusohje

Jauhelihatäyte suolaisiin lettuihin tehdään näin:

Jauhelihatäyte suolaisiin lettuihin tai vaikkapa paprikoiden täytteeksi syntyy helposti.

  1. Paahda jauheliha teflonpannussa. Paloittele joukkoon sieniä ja mausta valkosipulilla, soijakastikkeella ja mustapippurilla. Lisää tölkillinen tomaattimurskaa. Voit säästää tilkan tomaattimurskaa kostukkeeksi letuille, kun ne kuorrutetaan uunissa.
  2. Täytteeseen voit lisätä suikaloitua purjoa, porkkanaa ja pussillisen pakastemaissia. Mausta jauheliha oreganolla tai persiljalla. Levitä jauhelihatäyte basilikaletuille. Kiedo letut kääröiksi ja kuumenna uunissa ennen tarjoamista. Voit ripotella lettujen päälle vielä juustoraastetta.

Vinkki: Jos lisäät jauhelihan joukkoon valmiiksi keitettyjä papuja tai tölkillisen säilöttyjä papuja ja maustat ruoan chilillä tai cayennepippurilla, saat maukkaan jauheliha-papupadan.

Lue myös: Suolaiset ohukaiset muuntuvat moneksi – 13 reseptiä

Lue myös Anna.fi: Suolaiset letut – parhaat taikinat ja mehevimmät täytteet lettuihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihatäyte basilikalettuihin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.