Jauhelihatäyte basilikalettuihin
Jauhelihatäyte suolaisiin lettuihin valmistuu tällä ohjeella nopeasti ja helposti. Täytetyt letut maistuvat iltapalana tai huikopalana.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Jauhelihatäyte suolaisiin lettuihin
- 400 g jauhelihaa
- 100-200 g herkkusieniä (tai metsäsieniä)
- 1-3 valkosipulin kynttä
- soijakastiketta
- mustapippuria
- 1 tölkki tomaattimurskaa (400 g)
- oreganoa tai persiljaa
- (pala purjoa tai 2 porkkanaa)
- (1 pussi maissia)
Valmistusohje
Jauhelihatäyte suolaisiin lettuihin tehdään näin:
Jauhelihatäyte suolaisiin lettuihin tai vaikkapa paprikoiden täytteeksi syntyy helposti.
- Paahda jauheliha teflonpannussa. Paloittele joukkoon sieniä ja mausta valkosipulilla, soijakastikkeella ja mustapippurilla. Lisää tölkillinen tomaattimurskaa. Voit säästää tilkan tomaattimurskaa kostukkeeksi letuille, kun ne kuorrutetaan uunissa.
- Täytteeseen voit lisätä suikaloitua purjoa, porkkanaa ja pussillisen pakastemaissia. Mausta jauheliha oreganolla tai persiljalla. Levitä jauhelihatäyte basilikaletuille. Kiedo letut kääröiksi ja kuumenna uunissa ennen tarjoamista. Voit ripotella lettujen päälle vielä juustoraastetta.
Vinkki: Jos lisäät jauhelihan joukkoon valmiiksi keitettyjä papuja tai tölkillisen säilöttyjä papuja ja maustat ruoan chilillä tai cayennepippurilla, saat maukkaan jauheliha-papupadan.
Lue myös: Suolaiset ohukaiset muuntuvat moneksi – 13 reseptiä
Lue myös Anna.fi: Suolaiset letut – parhaat taikinat ja mehevimmät täytteet lettuihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhelihatäyte basilikalettuihin