Reseptit
30-60 min
Kiitos

Mureat korput

Rapeimmat korput saa kuivattamalla pullat tai sämpylät tuoreina. Korput maistuvat aamu- ja iltateen kanssa. Murenna rapsakoita korppuja marjakiisselin päälle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mureat korput:

5 dl vettä
50 g hiivaa
0.5 dl siirappia
3 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
noin 10 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa rasvaa (Oivariini)
Mainos

Valmistusohje

Tee korput näin:

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää maustavat ainekset ja ruisjauhot.
2. Lisää rasva ja alusta joukkoon jauhoja sen verran, että saat pehmeän, käsistä irtoavan taikinan.
3. Anna taikinan kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.
4. Leivo taikina pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi. Tarjoa osa lämpiminä ja kuivaa loput. Halkaise lämpiminä pistelemällä haarukalla sämpylän ympäri. Levitä puolikkaat uunipellille ja kuivata 100- asteisessa uunissa kolmisen tuntia.

Lue myös: Kanelikorppujen resepti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mureat korput

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X