![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/reseptit/243692-mureat_korput.jpg?s=cf269b254d8c8779f7d18208deffccff&fit=crop)
Mureat korput
Rapeimmat korput saa kuivattamalla pullat tai sämpylät tuoreina. Korput maistuvat aamu- ja iltateen kanssa. Murenna rapsakoita korppuja marjakiisselin päälle.
- Kasvis
Ainekset
Mureat korput:
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 0.5 dl siirappia
- 3 tl suolaa
- 2 dl ruisjauhoja
- noin 10 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
- 1 dl juoksevaa rasvaa (Oivariini)
Valmistusohje
Tee korput näin:
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää maustavat ainekset ja ruisjauhot. 2. Lisää rasva ja alusta joukkoon jauhoja sen verran, että saat pehmeän, käsistä irtoavan taikinan. 3. Anna taikinan kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa liinalla peitettynä. 4. Leivo taikina pyöreiksi tai soikeiksi sämpylöiksi. Tarjoa osa lämpiminä ja kuivaa loput. Halkaise lämpiminä pistelemällä haarukalla sämpylän ympäri. Levitä puolikkaat uunipellille ja kuivata 100- asteisessa uunissa kolmisen tuntia.
Lue myös: Kanelikorppujen resepti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mureat korput