Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustapapukeitto aasialaisin maustein

Mustapapukeitto aasialaisin maustein saa tukevuutta pavuista ja väriä vokkikasviksista. Tämä maukas keitto valmistuu puolessa tunnissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mustapapukeitto aasialaisin maustein:

  • ½ tl punaista currytahnaa
  • 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl teriyaki- tai soijakastiketta
  • ½ limetin mehu
  • 1 l vettä
  • 400 g suikaloituja wokkivihanneksia
  • 400 g mustapapuja (säilyke)
  • ½ nippu sipulinvarsia
  • ½ ruukkua korianteria
  • paksoin- tai kiinankaalin lehtiä

Valmistusohje

Mustapapukeitto aasialaisittain tehdään helposti näin:

1. Kuumenna maustetahnat ja valkosipulisilppu öljyssä. Lisää neste, limettimehu ja suikaloidut kasvikset. Keitä muutama minuutti.

2. Lisää valutetut pavut, silputtu korianteri ja sipulinvarret sekä paksoin eli pinaattikiinankaalin tai kiinankaalin lehdet. Keitä vielä viisi minuuttia.

Vinkki: Kokeile myös mustapapukeittoa meksikolaiseen tyyliin

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään mustapapu-tacokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustapapukeitto aasialaisin maustein

Sinun täytyy kommentoidaksesi.