Reseptit
yli 60 min
8

Mustikka-marenkigalette

Rustiikkisen ihana mustikkagalette aateloidaan italialaisella marenkikuorrutuksella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja:

200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
150 g ranskankermaa

Täyte:

4 dl mustikoita
4 rkl hillosokeria
2 rkl perunajauhoja

Voiteluun:

1 kananmuna

Italialainen marenki:

1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
3 kananmunanvalkuaista

Lisäksi:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Nypi kulhossa ensin kylmä voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi ja ohueksi levyksi (40 cm). Siirrä levy kaulimen avulla rullaamalla leivinpaperoidulle uunipellille.

3. Sekoita täytteen ainekset ja levitä mustikkatäyte taikinalevyn keskelle, jättäen reunoista noin 4 cm täyttämättä. Käännä reunat huolettomasti täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla ja paista piirakkaa 175 asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

4. Valmista paistamisen aikana italialainen marenki. Nosta sokeri ja vesi kattilaan kiehumaan. Aseta kattilaan sokerilämpömittari. Kun lämpötila on noussut 115 asteeseen, aloita valkuaisten vatkaus yleiskoneen teräskulhossa. Kun sokeriliemen lämpötila näyttää 120 astetta, hiljennä koneen tehoa. Valuta kuumaa sokerisiirappia valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana. Jatka vatkaamista, kunnes massa jäähtyy. Aikaa kuluu noin 15 minuuttia.

5. Nosta piirakka uunista ja käännä grillivastukset päälle. Levitä marenki piirakan päälle ja paahda pintaan kaunis väri kuumassa uunissa. Anna piirakan jäähtyä. Sirottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/18.

Lisää mustikkapiirakoita:

mustikkabannofee

Mustikkabanoffee

helppo mustikkapiirakka

Helppo mustikkapiirakka 

rukiinen mustikka-rahkatorttu

Rukiinen mustikkarahkatorttu

Anna.fi: Mustikka-marenkitorttu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikka-marenkigalette

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X