Reseptit
30-60 min

Rukiinen mustikkarahkatorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2½-3 dl pakastemustikoita
½ dl tomusokeria
1/4 dl ruisleseitä

pohja:

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl paksua turkkilaista jogurttia
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

  • 8-10 annosta
  1. Kiehauta mustikat ja tomusokeri. Lisää ruisleseet ja jäähdytä.
  2. Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Painele taikina kostutetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan.
  5. Annostele mustikkahilloa ruokalusikalla rahkatäytteen päälle ja nostele lusikalla varovasti rahkatäytettä mustikkahillon päälle niin, että pintaan muodostuu monivärinen ”marmoroitu” pinta.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rukiinen mustikkarahkatorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X