Mustikkakukko
Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Mustikkakukko

Mustikkakukko tuoreista mustikoista valmistettu , rättänä, on ikimuistoisen hyvä suomalainen kesäherkku. Samaan tapaan voit valmistaa pienissä ruukuissa annoksina tarjottavia pikkurättänöitä. Syksyllä täytteeksi sopivat mainiosti myös puolukat. Rättänän voi pakastaa, sulattaa ja kuumentaa uunissa ennen tarjoamista.on parhaimmillaan, kun se tehdään tuoreista mustikoista. Mutta onnistuu rättänä myös pakastemustikoista, joukkoon voi lisätä myös pakastevadelmia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mustikkakukko:

250 g voita tai juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
noin 1 dl ohrajauhoja
3-3,5 dl ruisjauhoja

täyte:

1.5 l mustikoita, sokeria

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikkakukko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X