Reseptit
Kiitos

Mustikkakukko

Tuoreista mustikoista tulee paras kukko, mutta viime kesän pakastemustikat kannattaa käyttää viimeistään nyt. Joukkoon voit myös lisätä vadelmia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mustikkakukko:

250 g voita tai juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
noin 1 dl ohrajauhoja
3-3,5 dl ruisjauhoja

täyte:

1.5 l mustikoita, sokeria

Valmistusohje

 

  1. Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikinaa ohueksi kuoreksi voideltuun uunivuokaan tai saviruukkuun ja sen reunoille. Säästä vajaa kolmannes taikinasta kanneksi.
  2. Kaada keskelle mustikat ja ripottele mausteeksi sokeria. Taputtele loput haprakasta taikinasta pieniksi levyiksi ja rakenna niistä mustikkakukkoon kansilevy. Ummista reunat pyyhkimällä reuna tasaiseksi.
  3. Paista noin 200 asteessa tai kiertoilmauunissa 175 asteessa noin tunnin ajan. Kuori ei saa palaa hitaan kypsymisen aikana. Tarjoa jälkiruoaksi haaleana tai kylmänä vaniljakastikkeen tai vaniljasokerilla maustetun (Hyla-)kermavaahdon kanssa.

Lue myös: Kesän parhaat mustikkaherkut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikkakukko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X