Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikkakukko

Mustikkakukko tuoreista mustikoista valmistettu , rättänä, on ikimuistoisen hyvä suomalainen kesäherkku. Samaan tapaan voit valmistaa pienissä ruukuissa annoksina tarjottavia pikkurättänöitä. Syksyllä täytteeksi sopivat mainiosti myös puolukat. Rättänän voi pakastaa, sulattaa ja kuumentaa uunissa ennen tarjoamista.on parhaimmillaan, kun se tehdään tuoreista mustikoista. Mutta onnistuu rättänä myös pakastemustikoista, joukkoon voi lisätä myös pakastevadelmia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mustikkakukko:

  • 250 g voita tai juoksevaa margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • noin 1 dl ohrajauhoja
  • 3-3,5 dl ruisjauhoja

täyte:

  • 1.5 l mustikoita, sokeria

Valmistusohje

Mustikkakukko eli rättänä valmistuu näin:

  1. Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikinaa ohueksi kuoreksi voideltuun uunivuokaan tai saviruukkuun ja sen reunoille. Säästä vajaa kolmannes taikinasta kanneksi.
  2. Kaada keskelle mustikat ja ripottele mausteeksi sokeria. Taputtele loput haprakasta taikinasta pieniksi levyiksi ja rakenna niistä mustikkakukkoon kansilevy. Ummista reunat pyyhkimällä reuna tasaiseksi.
  3. Paista noin 200 asteessa tai kiertoilmauunissa 175 asteessa noin tunnin ajan. Kuori ei saa palaa hitaan kypsymisen aikana. Tarjoa jälkiruoaksi haaleana tai kylmänä vaniljakastikkeen tai vaniljasokerilla maustetun (Hyla-)kermavaahdon kanssa.

Lue myös: Kesän parhaat mustikkaherkut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mustikka-talkkunajuoma


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkakukko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.