Mustikkakukko
Mustikkakukko tuoreista mustikoista valmistettu , rättänä, on ikimuistoisen hyvä suomalainen kesäherkku. Samaan tapaan voit valmistaa pienissä ruukuissa annoksina tarjottavia pikkurättänöitä. Syksyllä täytteeksi sopivat mainiosti myös puolukat. Rättänän voi pakastaa, sulattaa ja kuumentaa uunissa ennen tarjoamista.on parhaimmillaan, kun se tehdään tuoreista mustikoista. Mutta onnistuu rättänä myös pakastemustikoista, joukkoon voi lisätä myös pakastevadelmia.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Mustikkakukko:
250 g
voita tai juoksevaa margariinia
1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
noin 1 dl
ohrajauhoja
3-3,5 dl
ruisjauhoja
täyte:
1.5 l
mustikoita, sokeria
Keskustelu
Kommentoi juttua: Mustikkakukko