Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on kesän ehdoton suosikki. Tämä pullataikinaan tehtävä mustikkapiirakka on klassikko. Tarjoa se sellaisenaan tai hyvän vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mustikkapiirakan taikina:

3 dl vettä tai maitoa
25 g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
1/2- 3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
(1 kananmuna)
3 dl sihtiruisjauhoja
5 1/2 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Mustikkapiirakan täyte:

8 dl mustikoita
1 dl sokeria
2-3 rkl perunajauhoja

Mustikkapiirakan voiteluun:

1 kananmuna

Valmistusohje

  1. Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista. Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna. Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa piirakkaan hyvän rakenteen. Lisää sihtiruisjauhot ja vehnäjauhoja. Alusta taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä rasva.
  2. Peitä taikinakulho liinalla. Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia.
  3. Vaivaa taikinaa uudelleen. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä ohueksi, piirakkavuokaa tai uunipeltiä vähän suuremmaksi levyksi. Viimeistele taikinalevy leivinpaperin päällä, jonka avulla piirakkapohja on helppoa nostaa pellille.
  4. Mausta mustikat sokerilla. Sekoita joukkoon perunajauhoja, ne sitovat mustikoista irtoavaa mehua. Levitä mustikat piirakkapohjalle. Lopusta taikinasta voit kaulia ohuen levyn. Voitele se munalla ja leikkaa ohuiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat ristikoksi piirakan päälle. Käännä reunat hiukan täytteen päälle. Voitele piirakan reunat.
  5. Paista piirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 200-225 asteessa noin 30-45 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä myös pohjasta. Kiertoilmauunissa paistettaessa voit vähentää paistolämpötilaa 175-200 asteeseen.
Mustikkapiirakka, pullataikinaan tehty

Mustikkapiirakka on kesän hittileivonnainen! Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Gluteeniton mustikkapiirakka ja mustikka-marenki galette

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikkapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X