Mustikkamuffinit
Mustikkamuffinit ovat muffinien aatelia. Muffinit onnistuvat aina ja ohjetta voi varioida marjasadon ja sesongin mukaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mustikkamuffinit
- 75 g voita tai margariinia
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- ½ dl maitoa
- 3 dl mustikoita
Valmistusohje
Mustikkamuffinit leivotaan helposti näin:
1. Sulata 75 grammaa voita tai margariinia ja anna hetki jäähtyä.
2. Vatkaa kaksi kananmunaa ja puolitoista desilitraa sokeria vaahdoksi. Nostele munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet eli kolme desilitraa vehnäjauhoja, teelusikallinen leivinjauhetta ja teelusikallinen kanelia. Lisää pienissä erissä vuorotellen puoli desilitraa maitoa ja sulanut rasva. Kääntele lopuksi joukkoon kolme desilitraa mustikoita.
3. Jaa taikina muffinivuokiin.
4. Paista mustikkamuffinit 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Vinkki! Tarjoa mustikkamuffinssit tuoreina kardemummateen kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2023.
Lue myös Anna.fi: Mustikka parantaa muistia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkamuffinit
No vähän kovia tuli, mutta kaikki syötiin.
Ei ollut hyvi ihan huonoja ja en tykännyt mutta mustikat oli hyviä🥸