
Mustikkarahka
Mustikkarahka on helppo ja nopea jälkiruoka, johon sopivat niin tuoreet kuin pakastetutkin marjat. Rahka sopii hyvin tarjottavaksi myös aamiaiselle tai brunssipöytään.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Mustikkarahka
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 250 g maitorahkaa
- 3 rkl sokeria
- 200 g mustikoita
Valmistusohje
Mustikkarahka valmistuu helposti näin:
- Vaahdota purkillinen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
- Sekoita vaniljavaahto 250 grammaan maitorahkaa. Lisää tarvittaessa muutama ruokalusikallinen sokeria.
- Lisää lopuksi 200 g mustikoita. Voit lisätä ne kokonaisina tai soseutettuina. Koristele mustikkarahka tuoreilla marjoilla.
Vinkki! Jos käytät rahkaan pakastemustikoita, tarkista sokerin määrä. Voi olla, että haluat lisätä ruokalusikallisen sokeria rahkan joukkoon. Jos taas käytät rahkaan pensasmustikoita, voi olla, että sokeria ei tarvitse lisätä lainkaan. Pensasmustikat ovat luonnostaan tosi makeita.
Lue myös: Mitä eroa on pensasmustikalla ja tavallisella mustikalla

Lue myös Anna.fi: Rahka-marjakiisseli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkarahka