Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muurikkaperunasalaatti ja lipstikkapesto

Kesällä ulkoruokinnan käydessä kuumimmillaan, perunasalaattikin valmistetaan lieden sijaan grillissä muurikkapannulla. Polvenkorkuiseksi nousseesta lipstikasta syntyy muurikkaperunoille maistuva pestokastike. Keitetyt kananmunat tekevät salaatista ruokaisan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Perunasalaatti:

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 1 dl hienonnettua minttua

Lipstikkapesto:

  • 1 dl hienonnettua lipstikkaa ja basilikaa
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 ½ dl oliiviöljyä

Lisäksi:

  • 3 kananmunaa
  • ruohosipulinkukkia

Valmistusohje

Muurikkaperunasalaatti ja lipstikkapesto tehdään helposti näin:

1. Keitä ensin lisukkeena käytettävät 3 kananmunaa kypsiksi ja nosta kylmään veteen. Valmista lipstikkapesto. Nosta 1 dl hienonnettua lipstikkaa ja basilikaa, 1 dl parmesaanijuustoraastetta, 1⁄2 dl pinjansiemeniä, 1 valkosipulinkynsi, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria mortteliin ja nuiji hienoksi. Valuta 3/4 dl oliiviöljyä peston joukkoon samalla sekoittaen.

2. Pese ja rapsuta 1 kg varhaisperunoita puhtaiksi. Keitä ne lähes kypsiksi. Valuta kuumat perunat ja halkaise kahtia. Kuumenna muurikka ja lisää loppu 3/4 dl oliiviöljyä.

3. Lisää kuumat perunat ja kääntele hetki. Murskaa perunoita kevyesti esimerkiksi lastalla. Sammuta muurikka ja valuta pinnalle lipstikkapesto. Kääntele kevyesti ja lisää joukkoon 1 dl hienonnettua minttua. Koristele kananmunilla ja ruohosipulinkukilla.

Katso myös: Perunasalaatti uusista perunoista

Katso myös Anna.fi/ruoka: Grillattu perunasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Muurikkaperunasalaatti ja lipstikkapesto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.