Reseptit
6
Kiitos

Muurikkaperunasalaatti ja lipstikkapesto

Kesällä ulkoruokinnan käydessä kuumimmillaan, perunasalaattikin valmistetaan lieden sijaan grillissä muurikkapannulla. Polvenkorkuiseksi nousseesta lipstikasta syntyy muurikkaperunoille maistuva pestokastike.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perunasalaatti:

1 kg varhaisperunoita
1 dl hienonnettua minttua

Lipstikkapesto:

1 dl hienonnettua lipstikkaa ja basilikaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1/2 dl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 1/2 dl oliiviöljyä

Lisäksi:

3 kananmunaa
ruohosipulinkukkia

Valmistusohje

1. Keitä ensin lisukkeena käytettävät 3 kananmunaa kypsiksi ja nosta kylmään veteen. Valmista lipstikkapesto. Nosta 1 dl hienonnettua lipstikkaa ja basilikaa, 1 dl parmesaanijuustoraastetta, 1⁄2 dl pinjansiemeniä, 1 valkosipulinkynsi, ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria mortteliin ja nuiji hienoksi. Valuta 3/4 dl oliiviöljyä peston joukkoon samalla sekoittaen.

2. Pese ja rapsuta 1 kg varhaisperunoita puhtaiksi. Keitä ne lähes kypsiksi. Valuta kuumat perunat ja halkaise kahtia. Kuumenna muurikka ja lisää loppu 3/4 dl oliiviöljyä.

3. Lisää kuumat perunat ja kääntele hetki. Murskaa perunoita kevyesti esimerkiksi lastalla. Sammuta muurikka ja valuta pinnalle lipstikkapesto. Kääntele kevyesti ja lisää joukkoon 1 dl hienonnettua minttua. Koristele kananmunilla ja ruohosipulinkukilla.

Lue myös: Perunasalaatti uusista perunoista

Keskustelu

Kommentoi juttua: Muurikkaperunasalaatti ja lipstikkapesto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X