Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Naudan poski haudutetaan punaviinissä

Naudan poski punaviinissä haudutettuna on hurmaava herkku juhlaan ja viikonloppuun. Luumut tuovat tuhtiin poskipataan ja sen liemeen täyteläisyyttä ja pehmeyttä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Naudan poski punaviinissä

  • 1 ½ kg härän poskea
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • 5 dl lihalientä
  • 3 rkl voita
  • 3 dl kuivattuja kivettömiä luumuja 
  • 150 g siankylkisuikaleita tai pekonia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl punaviiniä (Cabernet sauvignon –rypälettä)
  • 2 tl suolaa
  • 4 timjaminoksaa
  • 4 laakerinlehteä 

Valmistusohje

Naudan poski punaviinissä haudutettuna tehdään helposti näin:

  1. Ota 1 1/2 kilogrammaa eli kahdesta kolmeen naudanposkea. Poista poskilihoista paksuimmat kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa liha noin 5-6 senttimetrin kokoisiksi paloiksi.
  2. Leikkaa yksi sipuli paloiksi. Kuori kolme porkkanaa, poista kannat ja puolita pituussuunnassa.
  3. Kuumenna pata. Sulata kolme ruokalusikallista voita padassa ja ruskista lihat. Nosta lihat sivuun ja ruskista 150 grammaa siankylkisuikaleita, sipuli ja porkkanat. Lisää pataan lihat ja kolme desilitraa kokonaisia kuivattuja luumuja. Ripottele päälle kaksi ruokalusikallista vehnäjauhoja ja kaksi teelusikallista suolaa ja pyörittele tasaisesti lihoihin. Kaada pataan neljä desilitraa punaviiniä, lisää neljä oksaa timjamia ja neljä laakerinlehteä ja anna kiehahtaa. Lisää viisi desilitraa lihalientä niin, että lihat peittyvät juuri ja juuri.
  4. Nosta pata kannella peitettynä 100 asteiseen uuniin kahdeksaksi tunniksi.
  5. Tarjoa naudan poski perunamuusin tai riisin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

Lue myös Anna.fi: Lihapata tummaan olueen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Naudan poski haudutetaan punaviinissä

Lukija505371

Mitähän tuo neljä osaa timjamia tarkoittaa?

Ulla / Kotilieden toimitus

Heippa,

kiitos kommentista! Sanasta on jäänyt yksi kirjain pois, reseptissä pitäisi lukea neljä oksaa timjamia. Korjaamme!

Terkuin Ulla Kotilieden toimituksesta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.