Reseptit
30-60 min

Nektari punaisista marjoista

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg marjasosetta (vadelmia, mansikoita, puna- tai valkoherukoita)
1-2 dl sokeria
2 dl vettä

Valmistusohje

1. Puhdista marjat ja soseuta ne monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

2. Kaada survos siivilään tai sosemyllyyn ja puserra sileäksi soseeksi.

3. Punnitse sose. Käytä siivilään jäävä massa esimerkiksi höyrymehun jatkeeksi.

4. Kiehauta vesi ja sokeri liemeksi. Anna jäähtyä.

5. Sekoita jäähtynyt sokeriliemi marjasoseeseen ja kaada seos pieniin pakasterasioihin tai jääpalarasioihin, joista jäiset nektaripalat kumotaan rasioihin tai pusseihin. Nektarijääpalat voi tarjota mehun, drinkkien tai boolin joukossa.

6. Sulata nektari ennen tarjoilua ja lisää vettä maun mukaan. Tarjoa alkupalana, aamujuomana tai käytä juomiin ja jälkiruokiin.

Ohjeella valmistat noin 1,5 kg nektaria.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nektari punaisista marjoista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X