Nizzansalaatti
Nizzansalaatti on klassikko. Mikä onkaan parempi kesäpäivän lounas kuin raikkaista kasviksista ja tonnikalasta tehty maukas salaatti. Sen seuraan kelpaa lasillinen roseeviiniä ja pala patonkia.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Nizzansalaatti
4 kpl
keitettyä kananmunaa
erilaista vihreää salaattia
1 rasia
anjovis-tai sardellifileitä
1-2 prk
öljyyn säilöttyä tonnikalaa
250 g
vihreitä pakastepapuja
4-8 kpl
tomaattia
15-20 kpl
mustaa oliivia
4 kpl
keitettyä perunaa
1 kpl
punasipulia
(4 kpl
retiisejä)
(tuoretta kurkkua, latva-artisokkaa)
kastike:
1
valkosipulinkynsi
mustapippuria
2-3 tl
viinietikkaa tai sitruunan mehua
2-3 rkl
oliiviöljyä
(suolaa)
(basilikaa, Dijonsinappia)
Keskustelu
Nizzansalaattiin ei kuulu peruna eikä vihreät pavut, vaan härkäpapu.
Nizzan salaattiin voi laittaa salkopapuja tai keitettyjä tuoreita härkäpapuja. Tuoreita härkäpapuja saa Suomesta vain parin viikon ajan sadonkorjuun aikaan kaupasta. Perunan voi halutessaan jättää pois ohjeesta.
Kommentoi juttua: Nizzansalaatti