Nizzansalaatti
Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Nizzansalaatti

Nizzansalaatti on klassikko. Mikä onkaan parempi kesäpäivän lounas kuin raikkaista kasviksista ja tonnikalasta tehty maukas salaatti. Sen seuraan kelpaa lasillinen roseeviiniä ja pala patonkia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Nizzansalaatti

4 kpl keitettyä kananmunaa
erilaista vihreää salaattia
1 rasia anjovis-tai sardellifileitä
1-2 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
250 g vihreitä pakastepapuja
4-8 kpl tomaattia
15-20 kpl mustaa oliivia
4 kpl keitettyä perunaa
1 kpl punasipulia
(4 kpl retiisejä)
(tuoretta kurkkua, latva-artisokkaa)

kastike:

1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
2-3 tl viinietikkaa tai sitruunan mehua
2-3 rkl oliiviöljyä
(suolaa)
(basilikaa, Dijonsinappia)

Keskustelu

Nizzan salaattiin voi laittaa salkopapuja tai keitettyjä tuoreita härkäpapuja. Tuoreita härkäpapuja saa Suomesta vain parin viikon ajan sadonkorjuun aikaan kaupasta. Perunan voi halutessaan jättää pois ohjeesta.

Kommentoi juttua: Nizzansalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X