Reseptit
Kiitos

Nizzansalaatti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 keitettyä kananmunaa
erilaista vihreää salaattia
1-2 tlk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
250 g vihreitä pakastepapuja
4-8 tomaattia
15-20 mustaa oliivia
(tuoretta kurkkua, latva-artisokkaa, sipulia, anjovisfileitä, kypsää kalaa, paprikaa, keitettyä perunaa)

kastike:

1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
2-3 tl viinietikkaa tai sitruunan mehua
2-3 rkl oliiviöljyä
(suolaa)
(basilikaa, Dijonsinappia)

Valmistusohje

  1. Keitä kananmunat noin 8 minuuttia tai kypsennä ne koviksi munankeittimessä. Keltuainen saa jäädä keskeltä hiukan kosteaksi. Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä. Kuori ja puolita.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi, lisää viinietikkaa tai sitruunan mehua, mustapippuria, hienonnettua basilikaa ja vatkaa öljyä joukkoon. Mausteeksi voit lisätä suolaa ja dijoninsinappia.
  3. Kiehauta desilitran verran vettä, lisää jäiset pavut ja ripaus suolaa. Kypsennä muutaman minuutin ajan. Jäähdytä pavut nopeasti juoksevalla, kylmällä vedellä, niin niiden väri säilyy vihreänä. Mausta haaleat pavut osalla salaatinkastiketta.
  4. Huuhdo ja kuivaa salaatit. Kokoa neljälle lautaselle annokseksi tai yhdelle salaattivadille vihreää salaattia. Paloittele keskelle öljyyn säilöttyä tonnikalaa. Leikkaa tomaateista kantaosa pois, lohko tomaatit, mausta leikkauspinnat ripauksella suolaa ja mustapippuria ja lisää tomaatit salaattiin.Lisää pavut. Koristele oliiveilla. Valuta kastiketta salaatin päälle. Koristele kananmunan puolikkailla ja tarjoa hyvän leivän kanssa. Salaattiin voit lisätä kuorittua, viipaloitua kurkkua, säilöttyä artisokkaa, anjovista, sardiinia tai muuta kypsää kalaa, sipulirenkaita tai viipaloitua, kypsää perunaa. Voit maustaa ainekset erikseen kastikkeella ja koota ne ryhmiksi salaattivadille vihreän salaatin päälle vasta ennen tarjoilua.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nizzansalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X