
Nuudelijauhelihasalaatti
Jauheliha-nuudelisalaatti pitää pitkään nälän loitolla ja on kaiken lisäksi superherkullista. Salaatti kootaan lasinuudeeista, paistetusta jauhelihasta sekä pähkinöistä ja viimeistellään raikkaan kirpsakalla kastikkeella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Jauheliha-nuudelisalaatti:
- 100 g lasinuudeleita
- 2 rkl öljyä
- 1 dl maapähkinöitä
- 100 g sika- nautajauhelihaa
- 2 (50 g) salottisipulia
- 40 g kevätsipulia
- 1 (25 g) lehtisellerinvarsi
- 1 tomaatti
Kastike
- 1 ½ limetin mehu
- 1 rkl punaista curry tahnaa esim. Thai Red Curry Paste
- 1-2 rkl kalakastiketta esim. Thai Fish Sauce
- 1 tl sokeria
- ½ rkl soijakastiketta
koristeluun
- korianteria
- tuoretta chiliä
Valmistusohje
- Kaada nuudelit kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä nuudelit välittömästi jäävedessä. Valuta hyvin. Leikkaa nuudelit pätkiksi ja kuumenna pannulla öljyssä pari minuuttia.
- Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Paista jauheliha. Silppua sipuli ja lisää silppu mukaan pannulle. Paista hetki.
- Purista limeteistä mehu ja sekoita mehuun chilitahna, kalakastike, sokeri ja soijakastike.
- Leikkaa kevätsipuli ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi ja lohko tomaatti. Sekoita liha, kasvikset ja kastike. Koristele tuoreella.
Katso myös: Nuudelit x 3: helpot ja nopeat reseptit
Anna.fi/ruoka: Koko perheen kana-nuudelisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nuudelijauhelihasalaatti