Reseptit
4
Kiitos

Omenainen kanakeitto

Currylla keltaiseksi värjätty ja makoisaksi maustettu kanakeitto saa uutta jujua juuresten joukkoon pilkotusta omenasta. Kookosmaito pyöristää maun suussa sulavaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 broilerin rintafileetä
2 rkl öljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 tl currya
½ purjo tai 2-3 salaattisipulinvartta
2 isoa porkkanaa
1 palsternakka
7 dl kanalientä
1 prk (400 g) kevyttä kookosmaitoa
1 hapahko kotimainen omena

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerin rintafileet reiluhkoiksi
kuutioiksi. Ruskista palat
pannulla öljyssä käännellen ja
mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla
ja currylla. Siirrä palat
hetkeksi toiseen astiaan.

2. Halkaise purjo tai salaattisipulinvarret,
huuhtele huolella ja leikkaa
viipaleiksi. Kuori ja paloittele
porkkanat ja palsternakka.

3. Kääntele kasviksia pannulla
hetken aikaa. Valuta broileripalojen
kanssa kattilaan.

4. Kaada kattilaan kanaliemi ja
kookosmaito ja anna keiton kiehua
5 minuuttia.

5. Lisää kattilaan kuorittu ja
paloiteltu omena ja kiehauta keitto
uudelleen. Tarkista maku. Tarjoa
tuoreen leivän kanssa.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenainen kanakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X