Reseptit
30-60 min
8

Omenakukko

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl perunahiutaleita
125 g voita tai margariinia
(1 rkl vettä)

Täyte

noin 1 kg hapahkoja omenoita
1 dl sokeria
½ tl kanelia
4 rkl vaahterasiirappia
50 g voita

Valmistusohje

Omenakukko on savolaisesta rättänästä inspiraation saanut jälkiruoka. Omenakukko on parhaimmillaan uunituoreena kavaljeerinaan makea vaniljakastike.

1. Nypi kulhossa vehnäjauhot, ruisjauhot, perunahiutaleet, pehmeä rasva ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina hetkeksi kelmuun ja nosta jääkaappiin.

2. Halkaise omenat, poista kannat ja siemenkodat. Pilko isoiksi paloiksi. Pyörittele omenapalat sokeri-kaneliseoksessa. Nosta omenat piirakka- tai paistovuokaan. Valuta päälle vaahterasiirappi.

3. Kauli taikina kanneksi ja pistele muutama reikä haarukalla. Voitele pinta sulatetulla voilla. Paista omenakukkoa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile omenakukko vanilja-jäätelön tai -kastikkeen kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenakukko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X