Reseptit
4
Kiitos

Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 (à noin 1, 2 kg) kokonainen uunibroileri
30 g pehmeää voita
2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta timjamia
1 sitruuna
suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 porkkana
1 palsternakka
5 keskikokoista perunaa
2 rkl vaahterasiirappia
1 dl valkoviiniä
1 dl kanalientä (gluteenitonta)
2 rkl dijoninsinappia

Valmistusohje

1. Kuivaa broileri talouspaperilla. Sekoita pehmeä voi, murskatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu timjami. Halkaise sitruuna ja työnnä broilerin vatsaan sitruunanpuolikkaat. Hiero maustettu voiseos broilereiden pintaan ja mausta huolellisesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

2. Sido broilerin jalat tiukasti vatsan päälle kutistumattomalla puuvillalangalla. Kuori ja pilko juurekset ja nosta ne uunivuokaan. Riivi joukkoon vielä hieman timjaminlehtiä. Nosta päälle sidottu broileri. Valuta broilerin pinnalle vaahterasiirappi. sekoita kulhossa valkoviini, kanaliemi ja dijoninsinappi. Valuta liemi uunivuokaan.

3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Voitele broileria vuokaan valuneella liemellä 1-2 kertaa paistamisen aikana. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Kun sisältä valuva neste on kirkasta ja liha irtoaa hyvin luista, liha on kypsää.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X