Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettu kasvissosekeitto

Paahdettu kasvissosekeitto sopii vegaanillekin. Paprikat, tomaatit ja sipulit saavat paahtua hetken uunissa ennen kuin ne laitetaan kattilaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahdettu kasvissosekeitto

  • 3 punaista paprikaa
  • 5 isoa tomaattia
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl timjamia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Paahdettu kasvissosekeitto tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pilko paprikat ja tomaatit. Kuori ja lohko sipulit. Nosta paloitellut kasvikset uunivuokaan.

2. Paahda kasviksia 225-asteessa uunissa 20-25 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Peitä vuoka foliolla ja anna kasviksien mehustua hetki.

3. Valuta kasvikset kattilaan. Kaada vuokaan muutama desi vettä ja sekoita, jotta saat kaikki aromit talteen. Valuta neste kattilaan ja lisää loppu vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Anna kiehua 5 minuuttia.

4. Mausta kasviskeitto sokerilla, timjamilla, pippurilla ja suolalla. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lue myös: Täydellisen sosekeiton salaisuus on paahtaminen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Keitto lämmittää keventäjää


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu kasvissosekeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.