
Paahdettu kasvissosekeitto
Paahdettu kasvissosekeitto sopii vegaanillekin. Paprikat, tomaatit ja sipulit saavat paahtua hetken uunissa ennen kuin ne laitetaan kattilaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Paahdettu kasvissosekeitto
- 3 punaista paprikaa
- 5 isoa tomaattia
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 3 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl timjamia
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Paahdettu kasvissosekeitto tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pilko paprikat ja tomaatit. Kuori ja lohko sipulit. Nosta paloitellut kasvikset uunivuokaan.
2. Paahda kasviksia 225-asteessa uunissa 20-25 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja purista sekaan valkosipulinkynsi. Peitä vuoka foliolla ja anna kasviksien mehustua hetki.
3. Valuta kasvikset kattilaan. Kaada vuokaan muutama desi vettä ja sekoita, jotta saat kaikki aromit talteen. Valuta neste kattilaan ja lisää loppu vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Anna kiehua 5 minuuttia.
4. Mausta kasviskeitto sokerilla, timjamilla, pippurilla ja suolalla. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lue myös: Täydellisen sosekeiton salaisuus on paahtaminen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Keitto lämmittää keventäjää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu kasvissosekeitto