Reseptit
4
Kiitos

Paahdettu kurpitsasalaatti

Paahdettu kurpitsasalaatti tuo värikkään lisän ruokapöytään. Kurpitsasalaatti tarjoillaan appelsiini-tahinikastikkeen kera. Jos kaupastasi ei löydy myskikurpitsaa, kokeile sen sijasta bataattia. Bataattilohkot kypsyvät nopeammin noin 15-20 minuutissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paahdettu kurpitsasalaatti:

1 keskikokoinen myskikurpitsa
2 punasipulia
0.5 dl oliiviöljyä
1 tl za'atar-mausteseosta
0.5 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Appelsiini-tahinikastike paahdetulle kurpitsasalaatille:

1 dl turkkilaista jogurttia
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinimehua
1 pieni valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
0.5 dl tahinitahnaa

Valmistusohje

1. Halkaise huuhdeltu kurpitsa tukevalla kokkiveitsellä. Koverra siemenet talteen ja poista pehmeä sisus. Huuhtele siemenet. Leikkaa kurpitsat lohkoiksi ja poista kuoret juuresveitsellä. Kuori ja leikkaa punasipulit neljään osaan ja nosta kasvikset uunivadille. Pirskottele pinnalle oliiviöljy ja mausteseos. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes lohkot ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä.

2. Paahda kuivalla pannulla keski- lämmöllä siemeniä 5-8 minuuttia, kunnes siemenet paahtuvat ja muutama niistä alkaa poksumaan. Nosta pannu syrjään. Lisää muutama tippa öljyä ja ripaus za’atar-mausteseosta. Ravistele maut sekaisin.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, ja anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua.

4. Nostele kurpitsat ja punasipulit tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kastiketta. Ripottele kurpitsasalaatin pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Kokeile myös muita mausteisia reseptejä:
Samettinen porkkanakeitto
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke
Ruoka.fi: Porkkanahalva

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettu kurpitsasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X