Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paahdettu kukkakaali intialaisittain

Uunissa paahdettu kukkakaali muuntuu kauniin keltaiseksi kurkuman avulla. Höyrytä kukkakaalien suojalehdet kevyesti ja silppua kukkakaalien pinnalle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahdettua kukkakaalia intialaisittain:

  • 2 (800 g) pienehköä kukkakaalia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • ½ tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Irrota kukkakaalista suojalehdet ja säästä ne viimeistelyä varten. Poista hieman kantaosaa. Halkaise kukkakaalit.

2. Sulata voi mikrossa. Sekoita se öljyn, kurkuman ja garam masalan kanssa. Sivele kaalien pintaan puolet mausteöljystä, ripottele päälle suola.

3. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Sivele puolessa välissä loput mausteöljystä pintaan. Voit loppuvaiheessa kääntää uunin grillivastukset päälle, jos haluat kukkakaalien pintaan enemmän väriä.

4. Nosta kukkakaalit uunista ja purista kuumien kukkakaalien pintaan sitruunamehu. Höyrytä kukkakaalien suojalehdet kevyesti ja silppua kukkakaalien pinnalle.

Lisää reseptejä:

Kukkakaalipata Kukkakaali-linssikeitto Intialainen kasvistagine Ruoka.fi: Intialainen kukkakaalibiryani


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu kukkakaali intialaisittain

Sinun täytyy kommentoidaksesi.