Reseptit
30-60 min
4

Paahdettua kukkakaalia intialaisittain

Uunissa paahdettu kukkakaali muuntuu kauniin keltaiseksi kurkuman avulla. Höyrytä kukkakaalien suojalehdet kevyesti ja silppua kukkakaalien pinnalle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 (800 g) pienehköä kukkakaalia
2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
1 tl kurkumajauhetta
½ tl garam masala -mausteseosta
1 tl suolaa
½ sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Irrota kukkakaalista suojalehdet ja säästä ne viimeistelyä varten. Poista hieman kantaosaa. Halkaise kukkakaalit.

2. Sulata voi mikrossa. Sekoita se öljyn, kurkuman ja garam masalan kanssa. Sivele kaalien pintaan puolet mausteöljystä, ripottele päälle suola.

3. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Sivele puolessa välissä loput mausteöljystä pintaan. Voit loppuvaiheessa kääntää uunin grillivastukset päälle, jos haluat kukkakaalien pintaan enemmän väriä.

4. Nosta kukkakaalit uunista ja purista kuumien kukkakaalien pintaan sitruunamehu. Höyrytä kukkakaalien suojalehdet kevyesti ja silppua kukkakaalien pinnalle.

Lisää reseptejä:

Kukkakaalipata
Kukkakaali-linssikeitto
Intialainen kasvistagine
Ruoka.fi: Intialainen kukkakaalibiryani

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettua kukkakaalia intialaisittain

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X