Reseptit
4
Kiitos

Kukkakaali-linssikeitto

Kukkakaali-linssikeitto saa kehon hyrräämään mielihyvästä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kukkakaali-linssikeitto:

1 pieni (600 g) kukkakaali
1 sitruunanruoho
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl garam masala -mausteseosta
1 tl kurkumaa
1 prk (400 g) kookosmaitoa
5 dl kasvislientä
1 dl punaisia linssejä
2 rkl tomaattisosetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

10–12 kirsikkatomaattia
2–3 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Poista sitruunaruohosta muutama uloin kerros sekä kuivat päät ja tyvi. Hakkaa veitsellä pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja sitruunaruohoa mausteiden kanssa öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.

2. Lisää kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit kattilaan kukkakaalien ja tomaattisoseen kanssa. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet. Mausta keitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Tarjoa keiton lisäkkeenä pilkottuja kirsikkatomaatteja ja hienonnettua korianteria.

Lisää reseptejä:
Kasvis-linssiminestrone
Linssi-kasvispata
Ruoka.fi: Linssi-tomaattisalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kukkakaali-linssikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X