
Kukkakaali-linssikeitto
Kukkakaali-linssikeitto saa kehon hyrräämään mielihyvästä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kukkakaali-linssikeitto:
- 1 pieni (600 g) kukkakaali
- 1 sitruunanruoho
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl garam masala -mausteseosta
- 1 tl kurkumaa
- 1 prk (400 g) kookosmaitoa
- 5 dl kasvislientä
- 1 dl punaisia linssejä
- 2 rkl tomaattisosetta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 10–12 kirsikkatomaattia
- 2–3 rkl hienonnettua korianteria
Valmistusohje
Kukkakaali-linssikeitto valmistuu näin:
1. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Poista sitruunaruohosta muutama uloin kerros sekä kuivat päät ja tyvi. Hakkaa veitsellä pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja sitruunaruohoa mausteiden kanssa öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.
2. Lisää kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit kattilaan kukkakaalien ja tomaattisoseen kanssa. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet. Mausta kukkakaali-linssikeitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Tarjoa keiton lisäkkeenä pilkottuja kirsikkatomaatteja ja hienonnettua korianteria.
Lisää reseptejä: Kasvis-linssiminestrone Linssi-kasvispata Ruoka.fi: Linssi-tomaattisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kukkakaali-linssikeitto
Juu ankeaksi on menneet nämä viikkoruokalistat. Kuka näitä ruokia tekee ja syö.
Tässä ei kerrota missä vaiheessa kukkakaali lisätään kattilaan.