Paistettu yrttiricotta
Paistettu yrttiricotta saa upean maun parmesaanista ja tuoreista yrteistä. Tarjoa yrteillä maustettu ricotta levitteenä leivän kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Paistettu yrttiricotta
- 2 pkt (à 250 g) ricottajuustoa
- 1 dl parmesaanijuustoa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl tuoretta hienonnettua lipstikkaa
- 1 rkl tuoretta hienonnettua rakuunaa
voiteluun:
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Paistettu yrttiricotta valmistuu näin helposti:Paistettu yrttiricotta
1. Sekoita juustot ja munat keskenään huolellisesti. Hienonna yrtit ja sekoita juusto massaan.
2. Voitele noin 5 dl:n uunivuoka tai metallinen kakkumuotti kevyesti öljyllä. Painele juustomassa vuokaan ja peitä leivin paperilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes juusto tuntuu painettaessa kiinteältä.
3. Nosta juusto jäähtymään. Poista leivinpaperi ja kumoa juusto täysin jäähtyneenä. Tarjoile paistettu yrttiricotta leivän, esimerkiksi pehmeiden kaurapalojen kanssa levitteenä.
Lue myös Anna.fi: Näin teet sitruuna-roseepippuriricottaa ja grillattua leipää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paistettu yrttiricotta