Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Papu-maissisalsa

Erilaiset itse tehdyt tai valmiit salsat, tahnat ja soosit kuuluvat ehdottomasti meksikolaiseen pöytään. Maissi-papusalsa on erinomaista esimerkiksi tacojen täytteenä tai grilliruokien lisukkeena.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Papu-maissisalsa:

  • 200 g pakastemaissia
  • 1 prk (380/230 g) säilykemustapapuja
  • 1 oranssi tai punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 2 luumutomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
  • ½ tl suolaa
  • ripaus chilijauhetta
  • 3 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

Papu-maissisalsa valmistuu näin:

1. Keitä 200 grammaa pakastemaissia kiehuvassa vedessä 2–3 minuuttia. Huuhtele lävikössä kylmällä vedellä ja valuta huolella. Huuhtele myös purkki mustapapuja ja valuta huolella.

2. Halkaise  yksi vihreä ja yksi oranssi tai punainen paprika, poista kannat ja sisukset. Kuutioi paprikat ja kaksi luumutomaattia. Kuori ja hienonna yksi punasipuli.

3. Sekoita ainekset kulhossa. Mausta 1 1/2 ruokalusikallisella oliiviöljyä, yhden limetin mehulla, puolikkaalla teelusikallisella suolaa, ripauksella chilijauheetta ja kolmella ruokalusikallisella hienonnettua korianteria. Anna maustua viileässä mielellään muutama tunti ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/19.

Katso myös: Meksikolainen ruoka tutuksi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Avokado-mangosalsa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Papu-maissisalsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.