Papu-perunasalaatti

Papu-perunasalaatti 

60
min
6 annosta
30-60 min
Papu-perunasalaatti on herkullinen grilliruoan lisuke. Perunaksi kannattaa valita kiinteä, mantelinmakuinen Siikli.

Ainekset

400 g tuoreita taitepapuja tai pakastettuja papuja
1 punasipuli
2–3 valkosipulinkynttä

Kastike

1 dl oliiviöljyä
1/2 dl vaalea balsami- tai omenaviinietikkaa
1/2 dl vettä
2 rkl hunajaa
2–3 rkl tuoretta timjamia silputtuna
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
700 g pieniä uusia perunoita (Siikli)

Valmistusohje

1. Marinoi pavut vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua tai jo edellisenä päivänä. Jos käytät tuoreita papuja, keitä niitä 10 minuuttia kiehuvassa vedessä.

2. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa puolikuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen astiaan, jonne myös pavut mahtuvat. Ravista sekaisin. Lisää pavut.

3. Keitä pestyt, puhtaaksi raaputetut uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä haaleiksi. Halkaise perunat ja sekoita papujen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin neljä tuntia.

Vinkki: Salaatti säilyy jääkaapissa hyvin muutaman päivän.

Lisää reseptejä:

Kikherne-perunasalaatti
Välimeren perunasalaatti
Ruoka.fi: Vihreä perunasalaatti ja salsa verde

 

06.06.2016
Kotiliesi toimitus
Niclas Mäkelä/Otavamedia