Reseptit
yli 60 min
6

Paras gluteeniton kasvislasagne

Gluteenittoman kasvislasagnen tekeminen on helppoa. Riisijauhoista tehdyt lasagnelevyt ovat loistavia ja kastike tehdään paahdetusta härkäpapurouheesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kastike

2 dl härkäpapurouhetta (esim. Karviaisten tila)
tai hernerouhetta (esim. Milletti)
1/2 l kiehuvaa vettä / kasvislientä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl yrttimausteseosta
3 rkl metsäsieniä hienonnettuna jauheeksi
1 1/2 tl suolaa
400 g tomaattimurskaa
5 dl vettä
2 dl valko- tai punaviiniä
viinin tilalle voit lisätä myös kasvislientä

Juustokastike

3 dl kermaa (halutessasi kasviskermaa)
100 g parmesaanijuustoa (myös joku muu juusto käy)
150 g:n pakkaus Chavroux vuohenmaitotuorejuustoa
vuohenjuusto myydään kolmiomaisessa pakkauksessa
1 tl suolaa
1/6 tl jauhettua muskottipähkinää

Lisäksi

12 riisijauhosta tehtyä lasagnelevyä
(esim. Urtegram)

Valmistusohje

  1. VINKKI: Käytä tähän ohjeeseen härkäpapurouhetta tai hernerouhetta. Tarkista, että valitsemasi tuote on nimenomaan rouhetta.  Valitse kuivatusta härkäpavusta rouhittu tuote. Näitä on saatavilla esimerkiksi seuraavilla valmistajilla S- ja K-ryhmien kaupoissa: Karviaisten tila ja Vihreä härkä -tuotemerkeillä. Härkis-tuotemerkin rouheseos ei ole kuivatusta härkäpavusta rouhittua, vaan se on tehty härkäpapujauhosta ja ei sovellu tähän ohjeeseen. Jos sitä liottaa liian kauan, siitä tulee puuromaista. Käytä siis kuivatusta härkäpavusta rouhittua tuotetta tai kuivatuista herneistä rouhittua hernerouhetta esimerkiksi Milletti tai Myssyfarmi-tuotemerkeistä.
  2. Keitä vesi tai kasvisliemi kiehuvaksi. Kaada härkäpapurouhe tai hernerouhe kuumaan veteen. Sulje levy ja laita kansi päälle. Anna rouheen turvota noin vartti-30 minuuttia kuumassa vedessä. Se turpoaa tuplakokoon. Tutustu myös paahdettuun härkäpapurouheeseen, siinä on hurjan herkullinen maku (Karviaisten tila).
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä kasarissa oliiviöljyssä hetki. Siivilöi härkäpapurouheesta ylimääräinen vesi pois ja kaada turvonnut rouhe kasariin. Lisää tomaattipyree, mausteet ja kaikki nesteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Kastiketta voi halutessaan maustaa tässä vaiheessa haluamallaan tavalla lisää esimerkiksi chilillä. Jos haluat juoksevamman kastikkeen, lisää kasvislientä.
  4. Helppo juustokastike valmistuu kermasta ja juustosta. Raasta parmesaani. Kuumenna kerma pienessä kattilassa ja lisää joukkoon juustoraaste, pehmeä vuohenjuusto, suola ja muskottipähkinäjauhe.  Säästä juustoraastetta vähän pinnalle. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Voit käyttää kerman tilalta myös vegaanisia ja gluteenittomia kasviskermoja ja vegaanista parmesaania ja tuorejuustoa halutessasi. Kaupoista löytyy hyvät valikoimat vegaanisia juustoa.
  5. Kokoa lasagnevuokaan (20 x 30 cm) ensin vähän kastiketta pohjalle, sen jälkeen 4 lasagnelevyä päälle. Lisää kastiketta ja juustokastiketta ja lisää jälleen uudet lasagnelevyt. Toista kunnes kastike ja lasagnelevyt ovat loppu. Jätä viimeiseksi kerrokseksi härkäpapu- ja juustokastiketta. Ripottele päälle loput juustoraasteesta tässä vaiheessa tai vasta paistamisen jälkeen.
  6. Paista lasagnea 190 asteessa uunin keskitasolla 35 minuuttia. Anna vetäytyä noin puolisen tuntia. Se maistuu hyvältä myös lämmitettynä.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Varmaan maistuisi, mutta ei voi olla sipulia, härkäpapua, joten mitä siitä jääkään jäljelle? Kehitelkää maukkaita ohjeita ärtyneen suolen oireyhtymässä kärsiville. Meitä on jo yli 500000.😢

Kommentoi juttua: Paras gluteeniton kasvislasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X