Reseptit
yli 60 min
6

Paras gluteeniton kasvislasagne

Gluteenittoman kasvislasagnen tekeminen on helppoa. Riisijauhoista tehdyt lasagnelevyt ovat loistavia ja kastike tehdään paahdetusta härkäpapurouheesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kastike

2 dl härkäpapurouhetta
(esim. Karviaisten tila)
1/2 l kiehuvaa vettä / kasvislientä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl yrttimausteseosta
3 rkl metsäsieniä hienonnettuna jauheeksi
1 1/2 tl suolaa
400 g tomaattimurskaa
5 dl vettä
2 dl valko- tai punaviiniä

Juustokastike

3 dl kermaa (halutessasi kasviskermaa)
100 g parmesaanijuustoa (myös joku muu juusto käy)
1 tl suolaa
1/6 tl jauhettua muskottipähkinää

Lisäksi

12 riisijauhosta tehtyä lasagnelevyä
(esim. Urtegram)

Valmistusohje

  1. Keitä vesi tai kasvisliemi kiehuvaksi. Kaada härkäpapurouhe kuumaan veteen. Sulje levy ja laita kansi päälle. Anna härkäpapurouheen turvota noin vartti kuumassa vedessä. Se turpoaa tuplakokoon. Tutustu myös paahdettuun härkäpapurouheeseen, siinä on hurjan herkullinen maku.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä kasarissa oliiviöljyssä hetki. Siivilöi härkäpapurouheesta ylimääräinen vesi pois ja kaada turvonnut rouhe kasariin. Lisää tomaattipyree, mausteet ja kaikki nesteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Kastiketta voi halutessaan maustaa tässä vaiheessa haluamallaan tavalla lisää esimerkiksi chilillä. Jos haluat juoksevamman kastikkeen, lisää kasvislientä.
  3. Helppo juustokastike valmistuu kermasta ja juustoraasteesta. Raasta parmesaani. Kuumenna kerma pienessä kattilassa ja lisää joukkoon juustoraaste, suola ja muskottipähkinäjauhe.  Säästä juustoraastetta vähän pinnalle. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Voit käyttää kerman tilalta myös vegaanisia ja gluteenittomia kasviskermoja ja vegaanista parmesaania halutessasi.
  4. Kokoa lasagnevuokaan (20 x 30 cm) ensin vähän kastiketta pohjalle, sen jälkeen 4 lasagnelevyä päälle. Lisää kastiketta ja juustokastiketta ja lisää jälleen uudet lasagnelevyt. Toista kunnes kastike ja lasagnelevyt ovat loppu. Jätä viimeiseksi kerrokseksi härkäpapu- ja juustokastiketta. Ripottele päälle loput juustoraasteesta tässä vaiheessa tai vasta paistamisen jälkeen.
  5. Paista lasagnea 190 asteessa uunin keskitasolla 35 minuuttia. Anna vetäytyä noin puolisen tuntia. Se maistuu hyvältä myös lämmitettynä.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paras gluteeniton kasvislasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X