Reseptit
yli 60 min

Pasha

Pasha valmistetaan rahkasta. Pasha kuului aikanaan erityisesti ortodoksien pääsiäisperinteeseen. Pääsiäisen suosikkijälkiruoassa maistuvat rahka, manteli, rusina ja sitruuna. Pasha on helppo valmistaa, eikä siinä säästellä voita, kermaa eikä rahkaa. Tarjoa herkullinen pasha kulitsan kanssa pääsiäspöydässä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pasha

250 g maitorahkaa
100 g pehmeää voita
1 keltuainen
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl rouhittua mantelia
2 rkl korintteja tai rusinoita

Lisäksi:

pashamuotti tai kahvinsuodatin
puhdasta sideharsoa

Valmistusohje

Pasha – näin se onnistuu!

  1. Ohjeesta tulee yksi pieni pasha. Suureen muottiin tarvitaan kaksinkertainen annos. Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti tai kahvinsuodatin sideharsolla.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuainen ja kermavaahto sekä maustavat ainekset.
  3. Aseta pashamuotti kulhoon. Lusikoi massa sideharsolla vuorattuun muottiin. Peitä pasha harson reunoilla ja pane kulho pashoineen jääkaappiin. Anna pashan valua seuraavaan päivään.
  4. Kumoa pasha vadille. Irrota sideharso ja korista pasha punaisella tuohuksella, ruusulla tai punaiseksi värjätyillä munilla. Tarjoa pasha kulitsan kanssa pääsiäispöydässä.

Katso lisää pashareseptejä:

Pasha – kevyesti maljassa
Kevyt pashamalja
Pasha kuumentamalla
Passion-vaniljapasha

Anna.fi: mangorahka

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pasha

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X