Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pasha

Pasha valmistetaan rahkasta. *Tämä jälkiruoka kuului aikanaan erityisesti ortodoksien pääsiäisperinteeseen. Pääsiäisen suosikkijälkiruoassa maistuvat rahka, manteli, rusina ja sitruuna. Pasha on helppo valmistaa, eikä siinä säästellä voita, kermaa eikä rahkaa. Tarjoa herkullinen pasha kulitsan kanssa pääsiäspöydässä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Pasha

  • 250 g maitorahkaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 keltuainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl rouhittua mantelia
  • 2 rkl korintteja tai rusinoita

Lisäksi:

  • pashamuotti tai kahvinsuodatin
  • puhdasta sideharsoa
  • appelsiiniviipaleita

Valmistusohje

Pasha valmistuu näin:

  1. Tästä ohjeesta tulee yksi pieni annos.  Suureen muottiin tarvitaan kaksinkertainen annos. Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti tai kahvinsuodatin sideharsolla.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuainen ja kermavaahto sekä maustavat ainekset.
  3. Aseta pashamuotti kulhoon. Lusikoi massa sideharsolla vuorattuun muottiin. Peitä massa harson reunoilla ja pane kulho pashoineen jääkaappiin. Anna pashan valua seuraavaan päivään.
  4. Kumoa jälkiruoka vadille. Irrota sideharso ja korista jälkiruoka punaisella tuohuksella, ruusulla, appelsiiniviipaleilla tai punaiseksi värjätyillä munilla. Tarjoa pasha kulitsan kanssa pääsiäispöydässä.

Vinkit:  Pashamuotti ei ole välttämätön, jälkiruoan voi  valmistaa vaikka siivilässä.

Jos perinteinen pasha tuntuu turhan tuhdilta, voi valmistaa vaikka kevyen pashamaljan. Se syntyy nopeasti rahkasta, vaniljakastikkeesta ja tuorejuustosta sekä hedelmistä.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: mangorahka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pasha

Sinun täytyy kommentoidaksesi.