Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Passiobrûlée

Klassinen ranskalaisjälkiruoka creme brûlée saa herkullisen twistin passionhedelmästä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Passionbrulee:

  • 5 passiohedelmää
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • ½ vaniljatanko
  • 5 keltuaista
  • ¾ dl sokeria
  • 1 dl maitoa

Pinnalle:

  • 1-2 passiohedelmää
  • fariinisokeria

Valmistusohje

 

1. Halkaise passiohedelmät ja kaavi sisukset kulhoon. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kaavi vaniljatangon siemenet joukkoon ja nosta sekaan myös tanko. Kuumenna kermaseos kiehumispisteeseen.

2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kulhossa kevyesti. Kaada joukkoon kuuma kermaseos ja sekoita kevyesti, älä vaahdota enää. Lisää passiohedelmien liemi.

3. Jaa seos tasaisesti 4 isompaan tai 6 pienempään ja matalareunaiseen annoskulhoon. Kypsennä vanukkaita 125-asteisessa uunin alatasossa noin tunti tai, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Nosta vuoat ensin jäähtymään ja sitten tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.

4. Lusikoi vanukkaiden pinnalle tasaisesti passiohedelmän sisustaa siemenineen. Ripottele fariinisokeria. Paahda joko kaasupolttimella tai tulikuumien uunin grillivastusten alla muutama minuutti niin, että sokeri sulaa ja paahtuu.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Passiobrûlée

Sinun täytyy kommentoidaksesi.