Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Perinteinen karjalanpaisti

Suomi-ruoan loistotähti on ehdottomasti karjalanpaisti. Karjalanpaistin valmistus on niin yksinkertaista, että se onnistuu aloittelijaltakin. Tarvitset vain aikaa ja malttia, lopputulos on suussa sulava.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Karjalanpaisti:

500 g naudan ulko- tai kulmapaistia
500 g porsaan lapaa
2 häränhäntäpalaa
1 viipale naudan potkaa (osso buco)
2 sipulia
2 tl suolaa
kokonaisia valko- ja maustepippureita
2 laakerinlehteä
noin 5 dl vettä
(juureksia)

Valmistusohje

1. Leikkaa lihat suurehkoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Pane kaikki ainekset valurautatai savipataan. Kaada lopuksi päälle vettä sen verran, että osa aineksista jää vesirajan yläpuolelle. Joukkoon voi lisätä porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa. Juurekset voi myös paahtaa uunissa ja lisätä pataan vasta lopuksi.

2. Kypsennä paistia 200-asteisessa uunissa ilman kantta puolisen tuntia. Pane sitten kansi päälle ja laske lämpötila 125 asteeseen ja anna hautua 3-4 tuntia.

karjalanpaisti

Pitkään haudutettu ja murea karjalanpaisti sulaa suuhun. Kuva: Sampo Korhonen

Katso myös: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteinen karjalanpaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X