Perinteinen karjalanpaisti on ehdottomasti Suomi-ruoan loistotähti. Karjalanpaistin valmistus on niin yksinkertaista, että se onnistuu aloittelijaltakin. Tarvitset vain aikaa ja malttia, lopputulos on murea ja suussa sulava.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Perinteinen karjalanpaisti:
500 gnaudan ulko- tai kulmapaistia
500 gporsaan lapaa
2 häränhäntäpalaa
1 viipale naudan potkaa (osso buco)
2 sipulia
2 tlsuolaa
kokonaisia valko- ja maustepippureita
2 laakerinlehteä
noin 5 dl vettä
(juureksia)
Mainos
Valmistusohje
Perinteinen karjalanpaisti valmistuu näin. Juurekset tuovat lisää makua karjalanpaistiin.
1. Leikkaa lihat suurehkoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Pane kaikki ainekset valurautatai savipataan. Kaada lopuksi päälle vettä sen verran, että osa aineksista jää vesirajan yläpuolelle. Joukkoon voi lisätä porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa. Juurekset voi myös paahtaa uunissa ja lisätä pataan vasta lopuksi.
2. Kypsennä karjalanpaistia 200-asteisessa uunissa ilman kantta puolisen tuntia. Pane sitten kansi päälle ja laske lämpötila 125 asteeseen ja anna hautua 3-4 tuntia.
Pitkään haudutettu ja murea karjalanpaisti sulaa suuhun. Kuva: Sampo Korhonen
Häränhäntä ja ydinluut sekä laakerinlehdet on silkkaa hienostelua.
Voi vaikka lisätä sen sijaan hiukan luullista ja rasvaista lammasta ja juurekseksi punajuurta. Pippurien sijaan tai lisäksi vaikka katajanmarjaa. Nuo kasvikset kannattaa laittaa puolitettuina, jolloin niistä voidaan halukkaille jakaa osa ja joka tapauksessa liemeen tulee niistä hyvää makua.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Häränhäntä ja ydinluut sekä laakerinlehdet on silkkaa hienostelua.
Voi vaikka lisätä sen sijaan hiukan luullista ja rasvaista lammasta ja juurekseksi punajuurta. Pippurien sijaan tai lisäksi vaikka katajanmarjaa. Nuo kasvikset kannattaa laittaa puolitettuina, jolloin niistä voidaan halukkaille jakaa osa ja joka tapauksessa liemeen tulee niistä hyvää makua.
Kommentoi juttua: Perinteinen karjalanpaisti