Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Perinteinen nakkikastike

Nakkikastie on arkiruokien klassikkoja. Tarjoile perinteinen nakkikastike voisen muusin kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Nakkikastike:

400 g nakkeja
1 sipuli
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl tomaattipyreetä
4 dl vettä
1/2 tl suolaa
tuoretta persiljaa koristeeksi
Mainos

Valmistusohje

Nakkikastike perinteiseen tyyliin valmistuu näin.

  1. Paloittele nakit ja hienonna kuorittu sipuli. Ruskista nakit voissa. Lisää joukkoon sipuli ja kuullota.
  2. Sekoita nakki-sipuliseoksen joukkoon vehnäjauhot ja tomaattipyree. Lisää neste koko ajan sekoitellen, jolloin kastikkeesta tulee tasainen. Mausta suolalla.
  3. Kiehauta ja anna kastikkeen hautua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  4. Hienonna pinnalle persiljaa.
  5. Tarjoile muusin kanssa.
  6. Ohje on kirjasta Klassikot – suomalaiset ruokasuosikit (Readme): Matleena Lahti

Lue kirjan arvostelu kotiliesi.fi -sivuilta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tomaattinen nakkikeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteinen nakkikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X