Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perinteinen nakkikastike

Vanhan kunnon nakkikastike maistuu silloin tällöin. Tarjoile se voisen muusin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nakkikastike:

  • 400 g nakkeja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • tuoretta persiljaa koristeeksi

Valmistusohje

Nakkikastike perinteiseen tyyliin valmistuu näin.

  1. Paloittele nakit ja hienonna kuorittu sipuli. Ruskista nakit voissa. Lisää joukkoon sipuli ja kuullota.
  2. Sekoita nakki-sipuliseoksen joukkoon vehnäjauhot ja tomaattipyree. Lisää neste koko ajan sekoitellen, jolloin kastikkeesta tulee tasainen. Mausta suolalla.
  3. Kiehauta ja anna kastikkeen hautua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  4. Hienonna pinnalle persiljaa.
  5. Tarjoile muusin kanssa.
  6. Ohje on kirjasta Klassikot – suomalaiset ruokasuosikit (Readme): Matleena Lahti

Lue kirjan arvostelu kotiliesi.fi -sivuilta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tomaattinen nakkikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perinteinen nakkikastike

Neve Malila

Todella hyvä resepti😍

Neve Malila

miten teitte tämän ruuan?😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

Sinun täytyy kommentoidaksesi.