Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Perinteinen nakkikastike

Vanhan kunnon nakkikastike maistuu silloin tällöin. Tarjoile se voisen muusin kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Nakkikastike:

400 g nakkeja
1 sipuli
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl tomaattipyreetä
4 dl vettä
1/2 tl suolaa
tuoretta persiljaa koristeeksi

Valmistusohje

  1. Paloittele nakit ja hienonna kuorittu sipuli. Ruskista nakit voissa. Lisää joukkoon sipuli ja kuullota.
  2. Sekoita nakki-sipuliseoksen joukkoon vehnäjauhot ja tomaattipyree. Lisää neste koko ajan sekoitellen, jolloin kastikkeesta tulee tasainen. Mausta suolalla.
  3. Kiehauta ja anna kastikkeen hautua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  4. Hienonna pinnalle persiljaa.
  5. Tarjoile muusin kanssa.
  6. Ohje on kirjasta Klassikot – suomalaiset ruokasuosikit (Readme): Matleena Lahti
  7. Lue kirjan arvostelu kotiliesi.fi -sivuilta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteinen nakkikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X