
Perinteinen nakkikastike
Vanhan kunnon nakkikastike maistuu silloin tällöin. Tarjoile se voisen muusin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Nakkikastike:
- 400 g nakkeja
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl vettä
- ½ tl suolaa
- tuoretta persiljaa koristeeksi
Valmistusohje
Nakkikastike perinteiseen tyyliin valmistuu näin.
- Paloittele nakit ja hienonna kuorittu sipuli. Ruskista nakit voissa. Lisää joukkoon sipuli ja kuullota.
- Sekoita nakki-sipuliseoksen joukkoon vehnäjauhot ja tomaattipyree. Lisää neste koko ajan sekoitellen, jolloin kastikkeesta tulee tasainen. Mausta suolalla.
- Kiehauta ja anna kastikkeen hautua hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Hienonna pinnalle persiljaa.
- Tarjoile muusin kanssa.
- Ohje on kirjasta Klassikot – suomalaiset ruokasuosikit (Readme): Matleena Lahti
Lue kirjan arvostelu kotiliesi.fi -sivuilta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tomaattinen nakkikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perinteinen nakkikastike
Todella hyvä resepti😍
miten teitte tämän ruuan?😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍