Reseptit
yli 60 min
24

Perinteinen pullataikina

Perinteinen pullataikina taipuu moneksi. Yhdestä puolen litran taikinasta saat tehtyä herkullisia lakritsi-vadelmapullia tai vaikkapa karpalokranssin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
1 kanamuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
noin 14-16 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Voiteluun:

1 kananmuna

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (+37 astetta). Liota hiiva maitoon.

2. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma, sekoita hyvin.

3. Alusta vehnäjauhot. Lisää pehmeä tai sulatettu voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Vaivaa tasaiseksi ja pehmeäksi taikinaksi, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

4. Kaada taikina jauhotetulle työpöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä kaksi pitkää tankoa. Leikkaa tangot 10–12 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia tai täytä haluamallasi tavalla. Laita pellille leivinpaperin päälle, jätä kohoamisvaraa. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Voitele vatkatulla munalla.

5. Paista 225 asteessa noin 10–15 minuuttia (pikkupullat ja korvapuustit).

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Leivotaan pullaa:

Varaa aikaa pullataikinan tekoon.

Hyvä pullataikina

pikku pullataikina

Pikku pullataikina

pullataikina

Pullataikina

Ruoka.fi: Pullataikina

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perinteinen pullataikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X