Vaniljapullat
Vaniljapullat leivotaan esitaikinan avulla ja kohotetaan vain kerran, minkä ansiosta sisaruspullista tulee erityisen pehmeitä. Vanilja-mantelitäyte ja vaniljakreemi viimeistelevät makuelämyksen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vaniljapullat, esitaikina
- 2 dl maitoa
- 40 g vehnäjauhoja (n. 4 rkl)
Vaniljapullat, taikina
- 1 ¾ dl kylmää maitoa
- 1 rkl kardemumman siemeniä tai 1 1⁄2 tl jauhettua kardemummaa
- 520 g vehnäjauhoja (8 dl)
- 1 dl sokeria
- 2 ½ tl kuivahiivaa
- 1 kananmuna
- 75 g voita
- ½ tl suolaa
Manteli-vaniljatäyte
- 150 g mantelimassaa
- 100 g voita
- 100 g sokeria
- 2 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
Vaniljakreemi
- 2 ½ dl maitoa
- 2 kananmunan keltuaista
- ½ dl sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl voita
- 2 tl vaniljatahnaa
Voitelu
- 1 kananmuna
- 1 rkl vettä
- ¼ tl suolaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaniljapullat