Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persikkamocktail

Persikkamocktail tehdään itse tehdystä persikkasiirapista ja kivennäisvedestä. Alkoholiton juoma saa yllättävää ryhtiä etikasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Persikka-etikkasiirappi

  • 6 persikkaa
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2½ dl omenaviinietikkaa
  • 10 oksaa timjamia

Persikkamocktail (1 drinkki)

  • 1-2 rkl persikkasiirappia
  • 1 ½ dl kivennäisvettä
  • 2 timjaminoksaa

Valmistusohje

Persikkamocktail valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa persikat kuutioiksi ja poista kivet. Lusikoi palat puhtaaseen lasipurkkiin, jonka saa suljettua tiiviisti. Sekoita joukkoon sokeri.
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi vanilja persikoiden joukkoon. Lisää mukaan myös halkaistu vanijatanko.
  3. Kiehauta kattilassa omenaviinietikka ja timjaminoksat. Kaada seos persikoiden päälle, laita purkkiin myös timjamit. Sulje purkki tiiviisti. Ravista purkkia muutaman kerran ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään 24 tunniksi. Persikka-etikkasiirapin voi antaa tekeytyä 1–7 päivän ajan, maku vain voimistuu tekeytyessään.
  4. Tarjoillessa siivilöi ruokalusikallinen siirappia lasin pohjalle. Kaada päälle kivennäisvettä oman maun mukaan. Koristele persikkamocktail halutessasi tuoreella timjamilla.

Vinkki! Tarjoa persikkamocktail juhannusjuhlissa sitruuna-ricottakakun ja nokkos-fetapiirakoiden kanssa.

persikka-mocktail
Persikkamocktail saa yllättävää ryhtiä etikasta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2024.

Lue myös Anna.fi: Persikka-bellini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persikkamocktail

Sinun täytyy kommentoidaksesi.