Perunagratiini
Perunagratiini on lohturuokaa parhaimmillaan. Perunagratiiniin sopivat kiinteämaltoiset perunat, mitkä ensin keitetään viipaleina maidossa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Perunagratiini
- 1 kg perunoita
- 6-7 dl kevytmaitoa
- 150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
- suolaa
- mustapippuria
- 1 kpl valkosipulinkynsi
Valmistusohje
Perunagratiini valmistuu näin helposti:
- Kuori perunat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi laakeaan kattilaan tai paistokasariin. Lisää maito ja keitä perunoita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat melkein pehmeitä. Ota kattila liedeltä.
- Lisää kolmannes juustoraasteesta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Pyyhi uunivuoka halkaistulla valkosipulinkynnen puolikkaalla. Jos haluat voimakkaamman valkosipulin säväyksen, hienonna kynsi pieniksi kuutioiksi vuoan pohjalle. Kaada perunaviipaleet uunivuokaan nesteineen. Tasoita pinta ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.
- Kypsennä perunagratiini uunissa 175 asteessa noin 45-60 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Alenna tarvittaessa lämpötilaa.
Katso myös: Näin maustat perunan – katso ideat!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Peruna-pekonigratiini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunagratiini