Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunagratiini

Perunagratiini on lohturuokaa parhaimmillaan. Perunagratiiniin sopivat kiinteämaltoiset perunat, mitkä ensin keitetään viipaleina maidossa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Perunagratiini

  • 1 kg perunoita
  • 6-7 dl kevytmaitoa
  • 150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 kpl valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Perunagratiini valmistuu näin helposti:

  1. Kuori perunat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi laakeaan kattilaan tai paistokasariin. Lisää maito ja keitä perunoita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat melkein pehmeitä. Ota kattila liedeltä.
  2. Lisää kolmannes juustoraasteesta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoka halkaistulla valkosipulinkynnen puolikkaalla. Jos haluat voimakkaamman valkosipulin säväyksen, hienonna kynsi pieniksi kuutioiksi vuoan pohjalle. Kaada perunaviipaleet uunivuokaan nesteineen. Tasoita pinta ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.
  4. Kypsennä perunagratiini uunissa 175 asteessa noin 45-60 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Alenna tarvittaessa lämpötilaa.
Perunagratiini
Perunagratiiniin sopivat kiinteämaltoiset perunat, mitkä ensin keitetään viipaleina maidossa. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Näin maustat perunan – katso ideat!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Peruna-pekonigratiini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunagratiini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.