Pestokana
Pestokana valmistetaan broilerin rintafileistä, jotka valellaan pestokastikkeella. Kaupan valmispestoa voi raikastaa raastetulla sitruunankuorella. Tomaatit ja kauden vihreät vihannekset ovat juustoisen broileriruoan herkulliset lisukkeet. Sisään piiloutuu juustoinen yllätys.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Pestokana
- 4 pulleaa broilerinrintafileetä
- 1 mozzarellapallo
- 1 dl pestokastiketta
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
Pestokana, vuokaan
- 200 g taitepapuja
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 dl raastettua parmesaania
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Pestokana kokataan helposti näin:
- Viillä jokaiseen neljään broilerin rintafileen sivuihin pitkittäiset viillot, ikään kuin taskumaiset kolot. Halkaise yksi mozzarellapallo neljään osaan ja työnnä juustoa koloihin. Aseta rintafileet vuokaan.
- Lusikoi pieneen kulhoon yksi desi pestoa. Sekoita joukkoon yhden luomusitruunan raastettu kuori. Valele rintafileet pestolla.
- Ryöppää 200 grammaa taitepapuja ja laita ne vuokaan rintafileiden viereen. Lisää vuokaan myös 250 g kirsikkatomaatteja. Ripottele päälle yksi desi parmesaania ja pirskottele tomaattien päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä.
- Paista pestokana 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa uuniruoka leivän tai pastan kanssa.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2021.
Lue myös: Lyonin kanaa
Lue myös Anna.fi: Broileri-kasviswokki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pestokana