Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pestokana

Pestokana valmistetaan broilerin rintafileistä, jotka valellaan pestokastikkeella. Kaupan valmispestoa voi raikastaa raastetulla sitruunankuorella. Tomaatit ja kauden vihreät vihannekset ovat juustoisen broileriruoan herkulliset lisukkeet. Sisään piiloutuu juustoinen yllätys. 

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pestokana

  • 4 pulleaa broilerinrintafileetä
  • 1 mozzarellapallo
  • 1 dl pestokastiketta
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori

Pestokana, vuokaan

  • 200 g taitepapuja
  • 250 g kirsikkatomaatteja 
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 2 rkl  oliiviöljyä

Valmistusohje

Pestokana kokataan helposti näin:

  1. Viillä jokaiseen neljään broilerin rintafileen sivuihin pitkittäiset viillot, ikään kuin taskumaiset kolot. Halkaise yksi mozzarellapallo neljään osaan ja työnnä juustoa koloihin. Aseta rintafileet vuokaan.
  2. Lusikoi pieneen kulhoon yksi desi pestoa. Sekoita joukkoon yhden luomusitruunan raastettu kuori. Valele rintafileet pestolla.
  3. Ryöppää 200 grammaa taitepapuja ja laita ne vuokaan rintafileiden viereen. Lisää vuokaan myös 250 g kirsikkatomaatteja. Ripottele päälle yksi desi parmesaania ja pirskottele tomaattien päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä.
  4. Paista pestokana 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa uuniruoka leivän tai pastan kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2021.

Lue myös: Lyonin kanaa

Lue myös Anna.fi: Broileri-kasviswokki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pestokana

Sinun täytyy kommentoidaksesi.