Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pihlajanmarjahyytelö

Pihlajanmarjahyytelön voi halutessaan maustaa konjakilla, jota lisätään mehuun lopuksi vajaa desilitra mehulitraa kohden.

Ainekset

  • 1 kg pihlajanmarjoja
  • 3-4 dl vettä
  • 9.5 dl sokeria (noin 800 g)

Valmistusohje

Pihlajanmarjahyytelö

1. Pese pihlajanmarjatertut hyvin. Irrota marjat tertuista riipimällä ja huuhdo vielä kerran. Kaada marjat kattilaan ja lisää vesi. Keitä 10-15 minuuttia.

2. Siivilöi mehu. Älä paina marjoja kattilan reunaa vasten, jos haluat kirkasta hyytelöä.

3. Lisää sokeri. Keitä mehua hiljaisella poreilevalla lämmöllä 10-15 minuuttia.

4. Tee hyytelökoe. Kaada ruokalusikallinen mehua kylmälle lautaselle ja vedä vako mehuun. Jos rako umpeutuu, keitä vielä 5-10 minuuttia.

5. Kuori vaahto ja kaada mehu heti pieniin puhtaisiin purkkeihin ja sulje kansilla. Jätä keittiön pöydälle viilentymään ja nosta sitten jääkaappiin. Jos täysin jäähtynyt mehu on hyytynyt, voi purkit viedä kellariin. Hyytymätön täytyy kuumentaa uudelleen ja lisätä hyytelöimisainetta.

Älä keitä marjoja liian kauan, sillä marjojen sisältämä pektiini hajoaa liian kauan keitettäessä. Hieman raa’at marjat sisältävät runsaasti hyydyttävää pektiiniä. Silloin hyydyttäminen voi onnistua myös tavallisella sokerilla. Jos liemi ei hyydy, lisää keittämisen loppuvaiheessa 1 dl hyytelösokeria tai Melatin-hyytelöimisainetta pussin ohjeen mukaan.

Pihlajanmarjahyytelön voi halutessaan maustaa konjakilla, jota lisätään mehuun lopuksi vajaa desilitra mehulitraa kohden.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pihlajanmarjahyytelö

Sorbus aucuparia

Eiköhän se ole parempi vaan riipoa konjakit erikseen! Hyytelö hyytelönä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.